VIDEO: Meseria de arbitru de rugby poate dauna sanatatii

Nigel Owens, la pamant

Rugby-ul este printre putinele sporturi in care exista pedepse pentru echipe in cazul in care nu arata respectul cuvenit unui arbitru. Capitanul de echipa este singurul jucator de pe teren care are voie sa ceara explicatii arbitrului de rugby. Pe un ton politicos, bineinteles.

Nu de putine ori s-a intamplat ca arbitrii de rugby sa fie prinsi, fara voia lor, in „febra” jocului.

Cel mai recent caz este cel al arbitrului Nigel Owens care, sambata, a oficiat la centru meciul Africa de Sud-Noua Zeelanda, din Tri Nations.

Mijlocasul la gramada al All Blacks, Jimmy Cowan, a plecat cu balonul din spatele unui mol al echipei sale in directia arbitrului partidei.

Owens a fost impins involuntar de flankerul sud-african Juan Smith in fata lui Schalk Burger, care tocmai il placa pe Cowan. Cei doi au trecut practic peste arbitrul galez, care s-a lovit destul de serios.

Desi nimeni nu mai avea fluierul cu care sa stopeze temporar partida, jucatorii s-au oprit imediat si au permis medicilor sa intervina. Dupa cateva minute de ingrijiri, Nigel Owens a reluat partida.

Carter se opereaza. Francois Steyn se intoarce la echipa nationala
Dupa ce sambata a devenit jucatorul cu cele mai multe puncte marcate din istoria rugby-ului, uvertura All Blacks, Dan Carter, a primit o veste proasta. Trebuie sa se opereze la glezna. Accidentarea il va tine departe de gazon cel putin opt saptamani.

Francois Steyn se va alatura din nou Springboks, dupa ce a evoluat 80 de minute pentru echipa sa de club, Racing Metro. El fusese in Africa de Sud, dar s-a reintors in Franta dupa ce se parea ca este accidentat.

Foto: www.rugbydump.com

Vezi cum a fost prins Nigel Owens la mijloc

Un alt arbitru a fost facut KO de un sut

La locul nepotrivit

Meserie periculoasa

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile