Vlad Iordachescu va arbitra la Hong Kong Cup, unde vor lua parte adversarele Stejarilor, Portugalia, Rusia si Spania

Vlad Iordachescu va arbitra la Hong Kong Cup, unde vor lua parte adversarele Stejarilor, Portugalia si Rusia.

La sfarsitul acestei saptamani va debuta in Asia, la Hong Kong, Hong Kong Cup, unde vor lua parte alaturi de tara gazda, Hong Kong, Zimbabwe, Chile si adversarele Stejarilor din Rugby Europe Championship, Portugalia, Rusia si Spania, echipe care nu au participat la Cupa Mondiala, dar vor avea sansa de a-si verifica potentialul in aceste partide test. Rusia ocupa in acest moment pozitia a 22-a in clasamentul mondial, in timp ce Portugalia este doar a 28-a in urma Hong Kongului si a celor din Zimbabwe.

La acest turneu va participa si un roman, Vlad Iordachescu, cel mai valoros arbitru autohton. Acesta a fost invitat de catre World Rugby sa arbitreze doua meciuri, Hong Kong-Zimbabwe, care va avea loc vineri, pe 13 noiembrie si Hong Kong-Rusia, care va avea loc sambata, pe 21 noiembrie. „Este o invitatie care ma onoreaza si vine ca o continuare a progresului pe care trebuie sa il fac ca arbitru. Este o oportunitate buna pentru mine faptul ca voi arbitra la acest turneu si aceasta invitatie vine sa confirme ca arbitrajul romanesc are valoare”, a declarat acesta.

Vlad Iordachescu este unul dintre cei mai valorosi arbitri romani. Printre cele mai importante meciuri in care a oficiat se numara Georgia – Portugalia din Rugby Europe Championship, dar si zece partide in Challenge Cup, a doua competitie valorica intercluburi din Europa, cel mai important meci arbitrat fiind Lyon – Bordeaux. Din 2012 a devenit o prezenta constanta in brigada de arbitri care oficiaza la meciurile test ce au loc in luna noiembrie, dar si la diferite turnee World Rugby, precum Tbilisi Cup, Nations Cup. In luna septembrie, chiar inaintea debutului Cupei Mondiale, acesta a facut parte din brigada care a arbitrat meciul test dintre Canada si Fiji, disputat la Londra, pe stadionul Twickenham Stoop.

Programul partidelor:
13 noiembrie:Rusia-Portugalia
13 noiembrie:Hong Kong-Zimbabwe
17 noiembrie:Rusia-Zimbabwe
17 noiembrie:Hong Kong-Portugalia
21 noiembrie: Hong Kong-Rusia
21 noiembrie:Portugalia-Zimbabwe
21 noiembrie:Spania-Chile

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile