Vlad Iordachescu va face brigada cu Romain Poite

Vlad Iordachescu va arbitra la Hong Kong Cup, unde vor lua parte adversarele Stejarilor, Portugalia si Rusia.
Vlad Iordachescu.
Vlad Iordachescu.

Cel mai in forma arbitru roman al momentului, Vlad Iordachescu, primeste delegare dupa delegare la nivel international.

In acest week-end, Iordachescu se afla in Belgia, pentru a conduce un meci test al gazdelor cu Tunisia. Apoi, Iordachescu va incepe turneul georgian, fiind delegat in doua randuri ca asistent.

Partida din 23 noiembrie poate reprezenta practic corolarul carierei sale de pana acum, daca judecam ca el a fost delegat alaturi de celebrul arbitru francez Romain Poite.

La Tbilisi, la Georgia – Samoa, Iordachescu va fi asistentul lui Poite, unul din primii 10 arbitri ai lumii. La Cupa Mondiala din 2011, Poite a condus 4 meciuri, el fiind un obisnuit al meciurilor din Six Nations sau Top 14.

In aceasta toamna, Romain Poite a fost delegat la unul din cele mai tari meciuri din The Rugby Championships, Noua Zeelanda – Africa de Sud.

In decursul acelui meci, Poite l-a eliminat cu cartonas rosu pe talonerul sud-african Bismarck du Plessis, decizie care a fost apoi infirmata de comisiile abilitate ale IRB.

Referitor la aceasta delegare, Vlad Iordachescu a declarat: ‘Este o onoare sa fiu asistentul lui Romain Poite. Cu siguranta ca voi avea multe de invatat din aceasta delegare. Nu este doar o misiune onoranta ci si una de obligativitate, pentru ca eu acolo reprezint practic intreg arbitrajul romanesc”.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile