„Vrem sa facem din Timisoara o echipa care sa progreseze” – Grainger Heikell

Heikell, un neozeelandez de 44 de ani, este secundul lui Danie de Villiers de la inceputul lunii februarie si se va ocupa, in principal, de pregatirea gramezii.

AGERPRES: Ce este fascinant in rugbyul neozeelandez si cum poate deveni un meci de rugby interesant pentru suporteri?
Grainger Heikell: Cred ca rugby este foarte interesant prin felul in care neozeeelandezii il joaca, incluzand aici stilul, tehnica, dar si fizicul. Cele mai multe echipe din Noua Zeelanda prefera atacul pe spatii, sa utilizeze toti jucatorii de pe teren si misca mult balonul. Acest lucru face ca jocul sa fie atractiv pentru jucatori si spectatori, dar aduce si rezultate pozitive. Sper ca vom putea implementa unele dintre aceste concepte in jocul nostru la Timisoara in 2014.

AGERPRES: Doriti sa modificati jocul echipei, impreuna cu principalul Danie De Villiers? In ce sens?
Grainger Heikell: Sper sa ajut echipa sa devina mai buna si sa inteleaga de ce dorim acest stil de joc. Sa stabilim elemente de baza prin imbunatatirea detaliilor legate de felul in care trebuie sa se desfasoare lucrurile si sa dezvoltam o echipa omogena si unita, care sa performeze.

AGERPRES: Cum va veti completa cu principalul Danie de Villiers?
Grainger Heikell: In scurtul timp in care am lucrat cu Danie de Villiers am descoperit ca avem filosofii foarte apropiate legate de felul in care dorim ca RCM Timisoara sa joace, astfel ca acest lucru va ajuta cat se poate de mult. Danie este un antrenor foarte experimentat si de succes si il voi sustine, oferindu-i concluzii, idei, sfaturi pentru perfectionare sau pentru a-l provoca printr-un punct de vedere diferit.

AGERPRES: Ce prioritati imediate si pentru acest an aveti?
Grainger Heikell: Pe termen scurt, prioritatile sunt sa cunosc jucatorii, clubul si Timișoara, cat mai repede posibil, pentru a intelege de ce sunt asa cum sunt. Pe termen lung, dorim sa dezvoltam o echipa care sa joace foarte bine in mod constant, sa fie motivata, care sa se bucure de joc si sa caute sa progreseze mereu.

AGERPRES: Cum gasiti echipa, jucatorii, dupa primele impresii?
Grainger Heikell: Am fost foarte impresionat de dorinta si de constiinaa de a se pregati a jucatorilor. Exista niste baze foarte solide si abia astept sa construiesc impreuna cu ei pe aceasta fundatie in timpul sezonului si sa ne straduim sa ne imbunatatim constant nivelul.

Sursa: www1.agerpres.ro/

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile