Western Province s-au calificat dramatic in finala

Currie Cup.

In prima semifinala a Currie Cup pe stadionul Kings Park din Durban s-au intalnit Natal Sharks si Blue Bulls.

Prima parte a jocului a fost una echilibrata in care gazdele au marcat noua puncte, toate din piciorul lui P.Lambie, in timp ce Bulls nu au reusit sa puna puncte pe tabela de marcaj, evoluand pentru zece minute in inferioritate dupa cartonasul galben primit de Mellett.

Imediat dupa pauza, Sharks s-au desprins la 12-0 dupa o alta penalitate concretizata de P.Lambie. Bulls au marcat singurele lor puncte tot dintr-o penalitate, autor fiind M.Steyn. Cu sase minute inainte de finalul jocului a venit si singura incercare a partidei, Mvovo reusind sa culce balonul in terenul de tinta a lui Bulls.

Sharks s-au impus cu 20-3 reusind sa obtina calificarea in finala pe care o vor gazdui, datorita faptului ca in sezonul regulat au terminat pe prima pozitie a clasamentului.

Cea de-a doua semifinala a fost dramatica, Western Province eliminand campionii en-titre Golden Lions, dupa victoria cu 21-16 reusita chiar la Johannesburg. In minutul 71, Lions erau inca in avantaj, 13-6, dar doua incercari reusite de J.Pietersen si Vermeulen in minutele 72 si 80 au adus victoria pentru Western Province.

In prima parte a jocului oaspetii au jucat pentru zece minute in inferioritate, van den Heever primind cartonas galben inca din minutul 6.

Rhodes a semnat incercarea “leilor” care a fost transformata de E.Jantjies cel care a mai punctat din doua penalitati iar Combrick dintr-una. Pentru Western Province pe langa cele doua incercari, J.Pietersen a reusit o conversie si o penalitate iar Cantrakilis doua lovituri de pedepsa.

In prima partida din dubla care va decide promovarea respectiv retrogradarea, Free State Cheetahs s-au impus cu 54-13 in fata lui Eastern Province Kings reusind nu mai putin de opt incercari, Cheetahs scapand astfel de emotiile pertidei retur care va avea loc saptamana viitoare.

In finala Currie Cup se vor intalni Natal Sharks si Western Province, o partida care va avea loc pe stadionul Kings Park din Durban, pe 27 Octombrie.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile