Zebre a produs surpriza etapei a III-a in Liga Celtica

Franciza italiana Zebre a fost performera etapei a III-a in Liga Celtica reusind o victorie cu rezultatul de 13-6 in fata nord-irlandezilor de la Ulster.

A fost o partida in care singurul eseu a fost marcat de Chistolini, restul punctelor pentru italieni venind din piciorul fostului jucator de la Calvisano neozeelandezul Haimona care din fata butului a reusit o transformare, o lovitura de pedeapsa si un dropgol. Ulster a replicat doar prin doua penalitati semnate de Humphreys.

Ospreys este lidera clasamentului, egretele obtinand un succes pe terenul irlandezilor de la Munster dupa doua penalitati concretizate de Biggar in ultimul sfert de ora. Van den Heever a inscris un eseu pentru armata rosie, Hassler tot o incercare in contul galezilor, Biggar cu un total de patru penalitati si o transformare asigurand victoria lui Ospreys cu rezultatul de 19-14.

Viitoarea adversara a Lupilor Bucuresti in European Rugby Challenge Cup, Newport Dragons a luat bonusul ofensiv in partida contra lui Treviso de care a trecut cu rezultatul de 33-15. Amos a semnat o dubla, A.Smith si J.Evans cate o finalizare in terenul de tinta al italienilor, restul punctelor venind din piciorul lui Tovey, autor a doua transformari si patru lovituri de pedeapsa. Treviso a replicat cu doua eseuri semnate de Luamanu si Auva’a.

La egalitate de puncte cu Ospreys dar cu punctaveraj mai slab, pe pozitia secunda a clasamentului, se afla Glasgow Warriors, vicecampionii en-titre reusind o victorie cu 39-21 in fata revelatiei primelor trei etape, Connacht. A fost o partida spectaculoasa in care s-au marcat opt eseuri, Hogg dubla, Pyrgos, Van der Merwe si Bennett in contul scotienilor, McSharry, Leader si un eseu de penalizare pentru irlandezi.

Campionii en-titre, Leinster, au dispus de Cardiff Blues cu 37-23, irlandezii luand si bonusul ofensiv pentru eseurile marcate de Ruddock, M.McGrath, D’Arcy si L.McGrath. Madigan a transformat toate reusitele colegilor lui si a concretizat trei penalitati in timp ce pentru galezi Allen si Warburton au inscris cate o incercare, Patchell doua transformari si trei lovituri de pedeapsa.

O lovitura de pedeapsa a lui Heathcote in minutul 80 a facut ca partida dintre Edinburgh si Scarlets sa se incheie nedecis, rezultat 20-20. Visser si Burleigh, respectiv Robinson si L.Willims au marcat eseuri de cele doua parti egalitate fiind si in privinta tentativelor de tinta, cate doua transformari si lovituri de pedeapsa izbutind Heathcote de la scotieni si Priestland din tabara galeza.

Clasament:
1.Ospreys-18p(+87)
2.Glasgow-18p(+61)
3.Ulster-13p
4.Connacht-12p
5.Leinster-12p
6.Munster-11p
7.Scarlets-10p
8.Newport-7p
9.Edinburgh-7p
10.Cardiff Blues-5p
11.Zebre-4p
12.Treviso-0p

Urmatoarea etapa va avea loc intre 3 si 5 octombrie dupa programul:
Connacht-Cardiff Blues
Ulster-Edinburgh
Zebre-Ospreys
Leinster-Munster
Treviso-Glasgow
Scarlets-Newport

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile