Ziua 1: Romania a fost intampinata cu dansuri maori si zapada

Gontineac a fost intampinat cu multa caldura in Noua Zeelanda

Stejarii au ajuns in Noua Zeelanda dupa un drum lung si au fost intampinati cu dansuri maori si zapada.

Drumul Stejarilor a inceput in Romania marti seara la ora 20:30 si s-a incheiat joi la 14:30 la Christchurch.

Delegatia noastra a beneficiat de bilete la clasa Business, fapt ce i-a ajutat pe Stejari sa treaca mai usor peste drumul lung. Romanii s-au bucurat de delicatese culinare de la bord si facilitati extraordinare ca orice echipa participanta la RWC 2011.

In avion Tincu si compania au vizionat o gama larga de filme (de la filme de actiune pana la desene animate si meciuri de rugby) si si-au incercat abilitatile la jocurile disponibile pe fiecare consola. Cand s-au plictisit de filme si jocuri, Stejarii au trecut la carti cu diferite subiecte. Acest ciclu s-a repetat de mai multe ori.

Romanii din cadrul echipajului i-au facut pe baietii nostri sa se simta si mai in largul lor.

Ajunsi in Christchurch, delegatia romana a fost atent verificata de autoritatile vamale. Organizatorii le-au pus la dispozitie un camion romanilor pentru transportul celor peste trei tone de echipament.

Baietii antrenati de Romeo Gontineac si Steve McDowall au avut parte apoi de o primire speciala. Mai multi copii au interpretat dansuri maori pe aeroport, in timp ce autoritatile au tinut discursuri de bun venit.

Fanii romani au fost la datorie si i-au primit cum se cuvine pe jucatori si oficiali. Au avut parte de calusari, steaguri uriase si scandari de genul „Se cutremura ghetarii de cand au venit Stejarii”. Ei au urmarit autocarul echipei pana la hotel unde le-au oferit traditionala paine si sare imbracati in costume nationale.

Dupa cazarea la hotelul Ashburton, antrenorii, capitanul si managerul au sustinut o conferinta de presa pentru jurnalistii locali.

Jucatorii au iesit la o plimbare pe langa hotel si au mers la piscina pentru o sesiune de recuperare.
Dupa cina, Stejarii au mers in camee pentru a se odihni.

Seara, ploaia mocaneasca care dura de cateva ore s-a transformat in zapada, astfel ca, la ora redactarii acestui articol in Ashburton s-a asezat un strat subtire de zapada. Temperaturile vor oscila si in zilele urmatoare intre 9 si 11 grade.

Vineri dimineata de la 10 jucatorii au programat un antrenament. Acestia vor participa la o sesiune de antrenament in sala de forta dupa amiaza.

Un eveniment important in dupa amiaza zilei de vineri este ceremonia de decernare a sepcilor de participant la RWC.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile