Arlechinii vor intalni pe 29 octombrie, la Bucuresti, pe Barbarians Sofia

Arlechinii Bucuresti vor intalni pe 29 octombrie, la Bucuresti, pe Barbarians Sofia.

Echipa de old-boys „Arlechinii Bucuresti – After Work Rugby Club ” continua seria intalnirilor inedite din acest an. Astfel, dupa turneul in premiera efectuat la Dublin, acestia vor primi sambata, 29 octombrie, vizita echipei Barbarians Sofia, echipa de Liga 1 din Bulgaria.

Barbarians Sofia este un club format in 2000, odata cu introducerea rugby-ului in programul Departamenului de Sport a Universitatii de Transport „Todor Kableshkov” din Sofia. Din 2010, echipa este in Top 3 al formatiilor de rugby 7 din Bulgaria, in prezent activand in Liga Nationala de Rugby.

„Acest meci reprezinta inceputul unei colaborari intre cele doua echipe, urmand ca in 2017, Arlechinii sa intoarca aceasta vizita”, a declarat Florin Pascaru, component al formatiei Arlechinii.

In urma cu cateva saptamani „Arlechinii Bucuresti – After Work Rugby Club ” reusea o premiera in rugbyul amator romanesc. Acestia au fost prima echipa de old-boys din Romania care a efectuat un turneu in Dublin. Arlechinii au jucat acolo doua meciuri  de pregatire cu Ashbourne Rugby si De La Salle Palmerston.

„Suntem mandri ca am fost prima echipa din Romania care a mers in tur acolo si ca ne-au fost gazde doua cluburi cu traditie din provincia Leinster, Ashbourne Rugby si De La Salle Palmerston. Ne bucuram ca am vazut si simtit ce inseamna rugbyul pentru irlandezi, ca este mai mult decat un sport, este o stare de spirit, mai ales in afara terenului de joc. In ce priveste meciurile, nu am tinut scorul ca la carte, noi am dorit sa invatam cat mai mult din ele, din moment ce echipele din tara nu prea vor sa joace cu noi”, a spus Florin Pascaru.

Dincolo de intalnirile de pe terenul marginit de buturi, turneul din Irlanda ramane o amintire speciala pentru „Arlechinii” si datorita vizitei speciale pe care au primit-o, din partea ambasadorului Romaniei in Irlanda, Manuela Breazu.

Arlechinii Bucuresti si Ambasadorul Romaniei in Irlanda, Manuela Breazu.
Arlechinii Bucuresti si Ambasadorul Romaniei in Irlanda, Manuela Breazu.

„Multumim doamnei Ambasador Manuela Breazu pentru prezenta la Kilternan si pentru cuvintele frumoase din vestiar si de la final, multumim Romanian Community of Ireland pentru suport, ne-am simtit mandri ca suntem romani. Nu in ultimul rand, multumim mult unui OM deosebit, Mihai Vioreanu. Ne inclinam”, a continuat Pascaru.

Arlechinii reprezinta singurul club de rugby amator din Romania, ce a luat fiinta in noiembrie 2011. Numele echipei vine de la faptul ca jucatorii care o compun joaca rugby, un sport dur, cu zambetul pe buze. Echipa e formata din oameni de diverse varste, intre 20-50 ani si profesii, arheologi, fotografi, biologi, functionari publici, liber intreprinzatori, programatori etc.

 

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile