Australia-Lions, spectacol si dramatism in prima partida test

British Lions.
British Lions.

Prima partida test dintre Australia si Leii Britanici disputata la Brisbane a consemnat o disputa extrema de spectaculoasa si plina de dramatism.

Nu trecusera decat 12 minute de joc si dupa o cursa inteligenta a lui Genia care a mutat jocul din jumatatea de teren australiana in cea a britanicilor, Folau a finalizat cu eseu, transformarea lui O’Connor ducand scorul la 7-0.

In minutul 23 Halfepenny a redus din diferenta concretizand o penalitate, galezul fiind preferat in postura de transformer desi pe teren a fost prezent si irlandezul Sexton.

Doua minute mai tarziu dupa o degajare a lui Barnes, North a recuperat balonul si dupa o cursa de 60 de metri in care a scapat de trei placaje a marcat primul eseu al Leilor Britanici, transformarea lui Halfpenny ducandu-i pe acestia in avantaj, scor 10-7.

Leii s-au disptantat la 13-7 dupa o penalitate semnata de Halfpenny, dar in minutul 34 avea sa vina cel de-al doilea eseu al gazdelor.

Gasit excelent Folau a slalomat prin apararea britanicilor si dupa ce a scapat de trei placaje a marcat a doua incercare pentru Wallabies, O’Connor a ratat insa transformarea si Leii au ramas in vanataj 13-12.

Acesta avea sa fie si rezultatul pauzei pentru ca la ultima faza de joc a primului mitan Halfpenny a ratat o lovitura de pedeapsa.

Imediat dupa reluare, a venit randul celeilate aripe galeze a Leilor, North sa aduca puncte pe tabela de marcaj, acesta a patruns prin defensiva cangurilor si dupa ce a evitat patru placaje a inscris al doilea eseu in contul britanicilor.

Cu cinci minute inainte de finalul jocului Leii Britanici se aflau in avantaj, rezultat 23-21, dupa ce Halfepenny a mai concretizat o penalitate iar O’Connor si Beale una respectiv doua pentru Wallabies.

Finalul a fost dramatic, Beale a avut de doua ori posibilitatea de a aduce victoria Australiei, insa in minutele 75 si 79 a ratat de fiecare data cate o lovitura de pedeapsa.

Leii Britanici s-au impus cu 23-21 iar urmatoarea partida test va avea loc pe 29 iunie fiind programata a se disputa la Melbourne.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile