Baia Mare invinge pe Steaua si relanseaza lupta din SuperLiga CEC Bank

In uvertura etapei a XII-a din SuperLiga CEC Bank, pe Arena Zimbrilor s-au intalnit Stiinta Baia Mare si Steaua Bucuresti, dupa o partida care s-a jucat pe contre victoria revenind zimbrilor baimareni cu rezultatul de 29-20. Maramuresenii s-au impus gratie pragmatismului in concretizarea  tentativelor de tinta, miltarii suferind prima infrangere dupa o serie de sase succese consecutive.

Stiinta Baia Mare a intrat ceva mai bine in joc si Luke Samoa a deschis scorul dintr-o lovitura de pedeapsa, replica ros-albastrilor venind prompt cu o actiune a lui Ionut Dumitru in urma careia Kuselo Moyake a fost aproape de marcarea primei incercari a partidei. In cele din urma Florin Vlaicu a concretizat o penalitate si Steaua a egalat pe fondul presiunii inaintarii militarilor.

Elevii lui Eugen Apjok au preluat initiativa si Sean Morrell a patruns in forta prin defensiva vizitatorilor pentru un eseu transformat de Samoa Luke, acelasi fundas baimarean majorand ecartul dintr-o lovitura de pedeapsa cateva minute mai tarziu.

Pana la pauza Steaua a fortat si dupa o gramada la cinci metri de terenul de tinta al gazdelor , Florin Surugiu a finalizat efortul colegilor sai, incercare transformata de Florin Vlaicu, pentru ca scorul primelor 40 de minute sa le stabileasca Taniela Maravunawasawasa din dropgol, la cabine Stiinta Baia Mare intrand cu un avantaj de 16-10.

Partea secunda a debutat cu Steaua Bucuresti in ofensiva, ros-albastrii cautand drumul catre un eseu, dar Ionut Botezatu a avut o executie care i-a scos pe zimbri din presiunea bucurestenilor, tot Ionut Botezatu aflandu-se la finalizare ceva mai tarziu in urma unei actiuni purtate pe traseul John Leiataua-Sione Fakaosilea-Samoa Luke.

La scorul de 23-10 in favoarea maramuresenilor, Steaua a initiat o faza spectaculoasa la care au participat Florin Vlaicu, Robert Dascalu si Ionut Dumitru, placajul ilegal a lui Bidzina Shamkharadze ducand la acordarea unui eseu de penalizare si a unui cartonas galben pentru mijlocasul la gramada al Stiintei Baia Mare.

In ultimele minute Samoa Luke si-a mai trecut in cont o lovitura de pedeapsa si un dropgol, acesta de la aproximativ 40 de metri, iar Florin Vlaicu o lovitura de pedeapsa, astfel ca Stiinta Baia Mare s-a ales cu patru puncte in clasament, in timp ce Steaua Bucuresti a ratat si sansa unui punct bonus defensiv.

Jucatorul meciului a fost desemnat baimareanul Johannes Van Heerden.

Urmatoarea etapa va insemna pentru Stiinta Baia Mare o deplasare pe terenul Universitatii Cluj in timp ce Steaua Bucuresti va intalni intr-un derby al Capitalei, pe stadionul din Complexul Ghencea pe CSM Bucuresti.

articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile