Brigada irlandeza la semifinala din Ghencea a SuperLigii CEC Bank

Sambata, 20 mai 2017, SuperLiga CEC Bank editia 2016-2017 programeaza faza semifinalelor. Penultimul act al competitiei va aduce o premiera pentru noul format al SuperLigii (toamna – primavara), una din semifinale fiind condusa de o brigada irlandeza. Astfel, partida din Ghencea, dintre CSA Steaua si Timisoara Saracens, de la ora 16:00 (in direct pe Dolce Sport) va fi arbitrata de Jonny Erskine, Chris Harrington si Rob Watson, ajutati de Teodor Rotaru si Kevin Beggs – TMO.

Aceasta premiera face parte dintr-un parteneriat incheiat intre Federatia Romana de Rugby si Federatia Irlandeza de Rugby.

„In aceste luni cele doua federatii au inceput o colaborare care are ca obiectiv cresterea si dezvoltarea arbitrilor romani, dar si oferirea unor oportunitati arbitrilor irlandezi de a oficia in campionatul nostru. Primul pas in acest sens este facut maine, fiind ales meciul din Ghencea pentru ca Bucurestiul era mult mai accesibil ca locatie pentru ei, in plus era singurul weekend in care acestia aveau o pauza competitionala. Urmatorul pas al acestei colaborari va fi facut in octombrie, cand doi arbitri romani vor merge in Irlanda, intr-un schimb de experienta”, a declarat Radu Petrescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Profesor la Academia Banbridge, Jonny Erskine este unul dintre cei mai promitatori arbitrii irlandezi. A inceput sa arbitreze in urma cu noua ani, de atunci avand partide oficiate in Challenge Cup si Champions Cup.

FOTO: twitter.com/ulsterbranch

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile