Campioana României, CSM Știința Baia Mare, în turneu în Africa de Sud

CSM Știința Baia Mare, echipă care a dominat în ultimii trei ani rugbyul românesc, campioana en-titre a SuperLigii, se află în aceste zile în Africa de Sud, la Bloemfontein, pentru a participa la turneul internațional Toyota Challenge.

În această competiție zimbrii vor întâlni pe Toyota Cheetahs, vineri, 26 noiembrie, pe Toyota Stadium din Bloemfontein. De asemenea, maramureșenii vor susține și un meci de pregătire, în cadrul Toyota Intercontinental Invitational Series, programat sâmbătă, 20 noiembrie, cu Free State XV.

La turneul internațional Toyota Challenge Cup participă echipele sud-africane Rugby Toyota Cheetahs, DHL Stormers XV și Cell C Sharks, din Europa fiind invitate CSM Știința Baia Mare și Spanish Diables Barcelona.

„Acest turneu vine la momentul potrivit, chiar dacă trăim vremuri ciudate și dificile, vine ca o recompensă a muncii depuse în ultimii ani, o recunoaștere a valorii echipei după trei campionate câștigate la rând și o provocare, este prima dată când clubul nostru participă la un turneu care se dispută pe alt continent. Obiectivul în acest turneu este de a ne bucura de această oportunitate de a juca rugby aici, în Africa de Sud, țara campionilor mondiali, iar jucătorii să acumuleze experiență în meciuri internaționale când vom întâlni adversari cu stil diferit de joc. Cred că toți vom avea ceva de învățat din această experiență, club, antrenori și jucători, toti vom deveni mai bine organizați, mai profesioniști, mai buni. Nu avem nimic de pierdut, doar de câștigat din această experiență.”, a declarat Eugen Apjok, antrenorul zimbrilor, pentru site-ul rugbyromania.ro.

Baia Mare s-a deplasat cu lotul întreg în Africa de Sud, mai puțin jucătorii care au participat cu România U20 la Campionatul European de la Coimbra: pilierul Adrian Jipa, uvertura Mihai Mureșan și centrul Darin Onț. Nu au făcut deplasarea nici jucătorii Domițian Mureșan și Cosmin Todoran, accidentați.

Meciurile din cadrul Toyota Challenge:
13 noiembrie: Toyota Cheetahs – DHL Stormers 13-30
17 noiembrie: Toyota Cheetahs – Barcelona
20 noiembrie: Toyota Cheetahs – Cell C Sharks
26 noiembrie: Toyota Cheetahs – CSM Știința Baia Mare

Toate meciurile din cadrul Toyota Challenge au loc la ora 17:30 (ora României) și vor fi difuzate în direct pe SuperSport.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile