Campionatul European U 19 are ca miza calificarea pentru Rugby World U20 Trophy

Campionatul European U 19 are ca miza calificarea pentru Rugby World U20 Trophy.

Astazi, 25 octombrie, se va da startul in Campionatul European rezervat categoriei de varsta U 19 la care vor participa opt echipe miza principala fiind calificarea la IRB Junior World Rugby Trophy de anul viitor, primul adversar al Stejareilor fiind Polonia.

Practic istoricul acestei competitii continentale incepe in 1969 pentru ca in timp sa devina una la nivel mondial, actualul format intrand in vigoare in 2007 atunci cand Stejareii au invins Belgia, Portugalia si Polonia calificandu-se la IRB Junior Rugby World Trophy din anul urmator care s-a disputat in Chile.

Acelasi scenariu s-a repetat si in 2008 cand, dupa o finala castigata cu Georgia ,31-28,Ionut Puisoru, Filip Lazar si Petru Tamba fiind autorii eseurilor noastre ne-am calificat la turneul mondial care a avut loc in Kenya unde am cucerit titlul nefiind obligati in 2009 sa trecem prin calificarile asigurate de Campionatul European.

In 2010 si 2011, in calea Stejareilor a stat de fiecare data Georgia in fata careia am pierdut semifinalele fiind nevoiti sa jucam pentru medaliile de bronz pe care le-am cucerit invingand fara emotii Belgia, respectiv Olanda.

Sezonul 2012 a insemnat un recul pentruca am cedat prima partida contra Spaniei si astfel am intrat in lupta pentru pozitiile 5-8 reusind sa evitam in partida contra Rusiei ocuparea ultimului loc in clasament. Un an mai tarziu desi am cedat in prima partida, in care tot Spania ne-a fost adversara, am obtinut doua succese in fata Cehiei si a Rusiei clasandu-ne pe pozitia a cincea.

Anul trecut, Stejareii au terminat pe pozitia a saptea dupa cele doua infrangeri suferite in disputele cu Spania, care pentru a treia oara ne-a blocat drumul catre semifinale, respectiv Belgia si victoria din ultima partida impotriva Poloniei, in fata careia vom debuta la editia din acest an.

Campionatul European U19 va avea loc in Portugalia incepand de astazi, iar castigatoarea se va califica pentru Rugby World U20 Trophy, al doilea esalon valoric la nivel mondial de anul viitor.

 Programul sferturilor de finala arata astfel:
25.10.2015-Ora 13:00-Spania-Germania
25.10.2015-Ora 15:00-Romania-Polonia
25.10.2015-Ora 17:00-Portugalia-Olanda
25.10.2015-Ora 19:00-Rusia-Belgia.

FOTO: Luis Cabelo/ FPR

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile