Când rugbyul este pasiune și mod de viață, căci: ”Rugbyul înseamnă suflet și dăruire” – Alexandru Ionuț Sava de la LPS Constanța

Una dintre cele mai valoroase echipe la nivelul categoriei de vârstă U18 este cu siguranță LPS Constanța, elevii antrenorului Nicolae Radu Mocanu fiind an de an în lupta pentru medalii. Deși pusă la un moment dat sub semnul întrebării, participarea acestor tinerilor constănțeni în actualul sezon a devenit realitate, altfel, probabil, nu aș fi avut șansa de a scrie rândurile care urmează.

CNAV-Dinamo-LPS Constața a fost unul din derbyurile de la U18, o partidă care și-a respectat acest statut, iar nivelul jocului a fost o încântare pentru părinții bucuroși că încet-încet pot reveni în tribune pentru a-și încuraja copiii. Dacă nivelul a fost bun, îndârjirea a fost și ea maximă, și cu toate că nu statura îl scoate în evidență, nu aveai cum să nu-i remarci atitudinea. Mereu prezent la placaje, cu șuturi care au pus o presiune constantă asupra adversarilor, acesta este mijlocașul la deschidere al celor de la LPS Constanța, Alexandru Ionuț Sava.

Pentru el totul a început: ”În 2013, printr-o joacă pe stadion, și din joacă am început să mă îndrăgostesc de rugby.” Șobo, cum îl strigă toată lumea, s-a regăsit practic în acestă lume a balonului oval: ” M-a atras mai mult că este vorba de disciplină, echipă și că alerg. Rugbyul este un sport de echipă, disciplină, rugbyul nu este pentru toți, doar pentru cei care au suflet și dăruire.”-cuvinte frumoase și spontane, așa cum este și el pe teren.

Și atunci, când te îndrăgostești de rugby, este foarte greu să te gândești la ce ar fi fost fără el: ” Rugbyul dacă nu avea nicio legătură cu mine, sincer nu știu ce aș fi făcut pe viitor”, o spune Alexandru Ionuț Sava cu multă sinceritate și dezinvoltură, așa cum îi stă bine unei uverturi căci: ” Îmi place să joc și uvertură, dar și mijlocaș la grămadă, chiar cred că aș juca pe orice post numai să-mi pot ajuta echipa. Totusi mă simt foarte bine la numărul zece pentru că pot lua decizii și simt că prin acestea dau mai multă încredere colegilor mei.”

Jucătorii săi preferați sunt Ionel Melinte, Vlăduț Popa sau Owen Farrell, iar opțiunile sale nu par deloc întâmplătoare, căci adună în el câte ceva din fiecare. Dincolo de acesta este un tip foarte realist:” Fiecare meci este greu, în măsura în care noi ni-l facem greu. Nici astăzi (referire la partida cu CNAV-Dinamo) nu a fost un joc ușor, dar așa și satisfacția victoriei este mai mare.”

Este conștient de drumul pe care l-a ales și știe că doar prin muncă acest drum va duce unde își dorește, de aceea când l-am întrebat dacă a avut vreu moment de cumpănă, a răspuns:”Niciodată nu m-am gândit la asta. M-am gândit doar la faptul că trebuie să muncesc mult pentru ceea ce îmi doresc.”Nu ne-am despărțit fără să vorbim, inevitabil, și despre viitor: ”Dacă voi munci zi de zi sper să ajung la o echipă mare unde să-mi pot arăta calitățile, să-mi demonstrez mie că am avut pentru ce să muncesc.”

Îl vom vedea cu siguranță și în viitor pe Alexandru Ionuț Sava, un jucător care a ales un post atât de greu, iar rugbyul nostru are multă nevoie de jucători talentați.

Articol scris de Marius RACZEK

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile