Cifrele etapei 13 | Victorii la scor ale gazdelor in aceasta etapa din SuperLiga CEC Bank

Inceputa pe 1 mai, etapa a 13-a din sezonul regulat al SuperLigii CEC Bank s-a incheiat vineri,  4 mai, pe Stadionul National Arcul de Triumf, o runda in care in doar doua partide s-au marcat 19 eseuri, ambele echipe invingatoare, Timisoara Saracens si CSM Bucuresti impunandu-se la diferente de scor gratie carora si-au trecut in cont si punctul bonus ofensiv.

Runda a fot deschisa de intalnirea programata pe stadionul Dan Paltinisanu acolo unde Timisoara Saracens a primit vizita Universitatii Cluj. Banatenii, campioniI en-titre, s-au impus dupa nu mai putin de sapte eseuri marcate, replica studentilor din Ardeal fiind si ea demna de lauda, trei finalizari izbutind elevii lui Horia Himpea in fieful timisorenilor.

S-au remarcat Marian Sabau, marcator a doua eseuri, desemnat de altfel si jucatorul meciului, in timp ce Samoa Luke dupa o evolutie incununata cu un eseu si sase transformari impotriva celor de la Dinamo Bucuresti si-a continuat ascensiunea in topul marcatorilor cu o alta incercare si patru transformari ajungand astfel pe pozitia a patra in claamentul relizatorilor de puncte ale SuperLigii CEC Bank.

In ciuda diferentei de valoare Dinamo Bucuresti s-a deplasat pe Stadionul Arcul de Triumf unde a intalnit-o pe CSM Bucuresti, si cel putin in prima repriza alb-rosii au reusit sa tina pasul cu tigrii lui Eugen Apjok, la pauza ecartul dintre cele doua echipe fiind de numai un eseu transformat, pentru ca dupa reluare forta fizica si banca de rezerve mai valoroasa a CSM-ului sa impuna invingatoarea.

Aflat la a treia prezenta in tricoul lui CSM Bucuresti, centrul neozeelandez Jason Tomane s-a remarcat din nou, asa cum o facuse si in anterioarele partide, un jucator de forta si viteza, care de acesta data si-a trecut in cont primele eseuri de cand evolueaza in SuperLiga CEC Bank, titlul de jucator al meciului aducandu-i si recunoasterea de cel al etapei cu numarul 13.

In ciuda faptului ca in etapa a 13-a s-au disputat doar doua partide, in acestea s-au marcat 19 eseuri , cate o dubla in dreptul lui Marian Sabau si Jason Tomane, dar si o reusita a lui Adrian Ion  care se afla pe pozitia secunda in topul finalizatorilor in terenul de tinta advers, cu un total de sapte reusite, tot atatea avand si Sean Morrell de la Stiinta Baia Mare, in timp ce pe prima prima pozitie ramane un alt baimarean, Razvan Ailenei (8 eseuri).

Cele mai multe puncte in aceasta runda le-a reusit Samoa Luke, 13 la numar, adica un eseu si patru transformari, in timp ce Tudorel Bratu, liderul ierarhiei, dupa un eseu in partida cu Stiinta Baia Mare, s-a remarcat pentru prima data in fata butului de cand evolueaza la CSM Bucuresti, si cu patru transformari a ajuns la un total de 97 de puncte.

Pe teren s-au aflat un numar de 18 jucatori straini care au contribuit la marcarea a patru eseuri, respectiv 24 de puncte, Jason Tomane fiind al treilea dintre acestia care primeste titlul de jucator al etapei in acest sezon dupa Manumua Tevita si Hinckley Vaovasa.

Statistica Etapei a XIII- a din SuperLiga CEC Bank editia 2017-2018:
Numar partide: 2 (Stiinta Baia Mare si-a trecut in cont victoria cu bonus ofensiv , fara a disputa partida cu Poli Iasi care s-a retras din competitie)
– 2 victorii ale gazdelor
-2 puncte bonus ofensiv(Timisoara Saracens, CSM Bucuresti)
Numar de eseuri: 19
-8 in prima repriza, 11 in repriza secunda
-15 de partea gazdelor, 4 de partea oaspetilor
-10 cu aportul inaintarii, 8 cu aportul liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare (Pilieri-1, Taloneri-3, Linia a doua-1, Flankeri-3, Inchizatori-2, Mijlocasi la gramada-0,Mijlocasi la deschidere-1,Centri-3,Aripi-4,Fundasi-0)
-Cea mai productiva echipa: CSM Bucuresti-8 reusite
-Cea mai eficienta defensiva: CSM Bucuresti -1 eseu primit
-Cele mai multe eseuri marcate: Marian Sabau(Timisoara Saracens), Jason Tomane(CSM Bucuresti)- cate 2 reusite
-Cele mai multe puncte marcate: Samoa Luke-13(e,4tr)
Titlul de “Jucatorul  Meciului”: Marian Sabau(Timisoara Saracens), Jason Tomane(CSM Bucuresti)
Titlul de “Jucatorul Etapei”: Jason Tomane(CSM Bucuresti)
Cartonase galbene: 4
Cartonas rosu: –
Jucatori straini: 18 ( Bilant general: 4 eseuri, 24 de puncte)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile