STATISTICA| Timisoara si Baia Mare raman principalele forte ale SuperLigii CEC Bank

S-a incheiat editia 2017-2018 a SuperLigii CEC Bank, una extrem de disputata mai ales la finalul ei cand dupa un sezon regulat dominat de cele doua reprezentante ale capitalei, Steaua Bucuresti si CSM Bucuresti, Timisoara Saracens, respectiv Stiinta Baia Mare au dovedit mai mult pragmatism pentru a juca din nou cu trofeul pe masa, banatenii ajungand la al treilea trofeu consecutiv , performanta unica in istoricul competitiei.

Ca si in sezonul trecut Steaua Bucuresti a dominat sezonul regulat, iar daca atunci Stiinta Baia Mare revenea in retur, de acesta data militarii au ramas in frunte, insa nu au stiut sa gestioneze avantajul moral, asa cum nici CSM Bucuresti nu a reusit s o faca, ambele echipe pierzand partidele din semifinale chiar pe propriul teren si astfel Timisoara Saracens si Stiinta Baia Mare au ajuns sa dispute pentru a cincea oara finala SuperLigii CEC Bank.

Daca Stiinta Baia Mare a fost prezenta in sapte finale, din tot atatea posibile, Timisoara Saracens le-a castigat pe toate cele disputate, adica cinci si toate sub comanda lui Chester Williams. Din perspectiva cifrelor, banatenii detin acum un record care va fi greu de egalat. Din aceeasi perspectiva, a statisticii, timisorenii nu au excelat la capitolul individualitati (eseuri, puncte marcate), forta grupului bne asezat pe teren a fost cheia pentru a-si mentine superioritatea in primul esalon valoric.

Cele doua forte ale Capitalei, Steaua Bucuresti si CSM Bucuresti s-au vazut nevoite sa se consoleze cu o lupta pentru medaliile de bronz. De aceasta data castig de cauza au avut militarii, pentru a treia oara pe ultima treapta a podiumului SuperLigii CEC Bank, cu marele merit ca dintre echipele prezente in careul de asi sa duca lupta cu mai putini jucatori straini si cu un mare castig, pentru deficitarul post de uvertura, Tudor Boldor care a deschis drumul ros-albastrilor catre succes si in finala mica.

Desigur daca toate cele prezentate mai sus fac referinta la primele patru clasate in actuala editie, trebuie mentionat ca in aceeasi masura la spectacolul din teren si-au adus contributia Dinamo Bucuresti (care a obtinut chiar o remiza in compania campionilor en-titre), Universitatea Cluj si Politehnica Iasi, acesta din urma nevoita sa renunte la inceputul returului din ratiuni financiare.

Din perspectiva individualitatilor, Razvan Ailenei a marcat cele mai multe eseuri in acest sezon (noua la numar) dintre care doua au fost hat-trick-uri, in timp ce la numarul de puncte, in fruntea listei marcatorilor s-a situat Taniela Maravunawasawsa, primul strain aflat in acesta ipostaza in istoria SuperLigii CEC Bank, anterior acesta performanta apartinand jucatorilor Florin Vlaicu (de patru ori) si Valentin Calafeteanu ( de doua ori).

In privinta numarului de jucatori straini acesta a fost de 66, care si-au adus cu prisosinta contributia la spectacolul din teren, 90 eseuri si un total de 661 de puncte. A fost un sezon in care alaturi de amintitul Taniela Maravunawasawsa  s-au remarcat find desemnati ca “Jucatorul etapei”: Manumua Tevita (Timisoara Saracens), Hinckely Vaovasa,  Jason Tomane si Moa Maliepo (toti trei CSM Bucuresti).

SuperLiga CEC Bank  editia 2017-2018 in cifre:

Eseuri:
-S-au marcat in total 249 de eseuri, adica o medie de 6  incercari , dintre care 102 au venit prin aportul inaintarii, iar 140 cu cel al liniilor dinapoi alaturi de 7  eseuri de penalizare.

-In functie de posturile ocupate repartitia marcatorilor de eseuri arata astfel: Pilieri-13, Taloneri-17, Linia a doua-12, Flankeri-36, Inchizatori-24, Mijlocasi la gramada-15, Mijlocasi la deschidere-13, Centri-39, Aripi-56, Fundasi-17

-Cea mai eficienta echipa: Stiinta Baia Mare-55 de eseuri marcate

-Cele mai eficiente defensive: Timisoara Saracens si CSM Bucuresti-cate 18 eseuri primite

-Cel mai eficient marcator de eseuri: Razvan Ailenei(Stiinta Baia Mare)-9 reusite

-Cel mai eficient marcator de puncte arata astfel:Taniela Maravunawasawasa(Stiinta Baia Mare)-110(2e,23tr,16lp,2dg)

-Cele mai multe titluri de “Jucatorul etapei” le-a primit: Tudorel Bratu( Dinamo Bucuresti / CSM Bucuresti)-de 3 ori

In editia 2017-2018 a SuperLigii CEC Bank s-au aratat in total 73 de cartonase galbene si 2 rosii .

De-a lungul intregii editii s-au aflat pe teren 66 de jucatori straini care au marcat in total 90 eseuri respectiv  661 de puncte.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile