CIFRELE ETAPEI 14 | Victorii ale oaspetilor in ultima etapa a sezonului regulat

In SuperLiga CEC Bank s-au disputat partidele din etapa a 14-a, ultima a sezonului regulat, in care s-au consemnat doua victorii ale oaspetilor in tot atatea intalniri programate si un total de 17 eseuri. Prin victoria din Ghencea, CSM Bucuresti si-a asigurat disputarea semifinalei pe propriul teren, de acelasi avantaj teritorial urmand sa profite si Steaua.

Fara o miza reala, Stiinta Baia Mare fiind deja calificata in semifinale, iar Dinamo Bucuresti cu nicio sansa de a mai prinde Play-Off-ul, pe Florea Dumitrache, succesul a revenit zimbrilor dupa o partida frumoasa in care ambele echipe au marcat cate cinci eseuri, iar diferenta a fost facuta in favoarea invingatorilor de Jonathan Bredell mai eficient din fata butului dacat omologii dinamovisti.

In ciuda succesului obtinut, Stiinta Baia Mare a incheiat sezonul regulat pe pozitia a patra si astfel va disputa faza semifinalelor in deplasare , pe stadionul Ghencea impotriva liderului primei faze a competitiei, Steaua Bucuresti, pentru zimbri practic urmand sa fie un nou inceput cu primul antrenor strain pe banca tehnica din istoria clubului din Maramures.

CSM Bucuresti si-a atins obiectivul prin victoria cu punct bonus ofensiv in Ghencea in fata celor de la Steaua Bucuresti, astfel ca elevii lui Eugen Apjok au terminat sezonul regulat pe pozitia secunda in clasament si vor disputa una dintre semifinale pe Stadionul National Arcul de Triumf unde vor intalni campioana en-titre, Timisoara Saracens. Tigrii au produs practic a doua infrangere stagionala pentru militari si vor avea un avantaj moral important in tentativa de a disputa in premiera o finala a SuperLigii CEC Bank.

Cinci eseuri a marcat CSM Bucuresti impotriva ros-albastrilor, cu eseul din Ghencea, capitanul Adrian Ion a ajuns la un total de opt reusite in acest sezon, egalandu-l in fruntea ierarhiei la acest capitol pe Razvan Ailenei. Tot din tabara tigrilor, Nicolas Onutu a reusit al cincilea hat-trick consemnat in acest sezon,anterior Razvan Ailenei de doua ori, Sean Morrel si Stephen Shennan mai izbutind aceasta performanta.

A fost o runda in care s-au marcat 17 eseuri, alaturi de hat-trick-ul lui Nicolas Onutu, Constantin Pristavita si Muhammed Sammai trecandu-si in cont cate o dubla, liniile dinapoi dovedindu-se mai eficiente cu un total de 11 incercari, cate cinci reusite de jucatori de pe postul de centru, respectiv aripa. Referindu-ne strict la eficienta din fata butului, Jonathan Bredell a concretizat patru transformari.

In cele doua dispute titlul de “Jucatorul meciului” au revenit lui Constantin Pristavita, respectiv Moa Maliepo,  titulatura de ”Jucatorul etapei “ revenind   centrului de la CSM Bucuresti.

Etapa a 14-a a fost una in care pe teren s-au aflat 20 de jucatori straini, contributia acestora materializandu-se in sapte eseuri marcate si un total de 51 de puncte respectiv un titlu de “Jucator al meciului” acordat lui Moa Maliepo.

Statistica Etapei a XIV- a din SuperLiga CEC Bank editia 2017-2018:
Numar partide: 2 (Timisoara Saracens si-a trecut in cont victoria cu bonus ofensiv , fara a disputa partida cu Poli Iasi care s-a retras din competitie)
– 2 victorii ale oaspetilor
-1 punct bonus ofensiv( CSM Bucuresti)
-1 punct bonus defensiv (Dinamo Bucuresti)
Numar de eseuri: 17
-11 in prima repriza, 6 in repriza secunda
-7 de partea gazdelor, 11 de partea oaspetilor
-6 cu aportul inaintarii, 11 cu aportul liniilor dinapoi (Pilieri-2, Taloneri-1, Linia a doua-0, Flankeri-2, Inchizatori-1,Mijlocasi la gramada-0,Mijlocasi la deschidere-1,Centri-5,Aripi-5,Fundasi-0)
-Cele mai productive echipe: CSM Bucuresti, Stiinta Baia Mare, Dinamo Bucuresti-cate 5 reusite
-Cea mai eficienta defensiva: CSM Bucuresti -2 eseuri primite
-Cele mai multe eseuri marcate: Nicolas Onutu(CSM Bucuresti)- 3 reusite
-Cele mai multe puncte marcate: Nicolas Onutu-15(3e)
Titlul de “Jucatorul  Meciului”: Moa Maliepo(CSM Bucuresti), Constantin Pristavita(Stiinta Baia Mare)
Titlul de “Jucatorul Etapei”: Moa Maliepo(CSM Bucuresti)
Cartonase galbene: 3
Cartonas rosu: –
Jucatori straini: 20( Bilant general: 7 eseuri, 51 de puncte)

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile