Cifrele etapei 9 | Puncte importante pentru Timisoara in derbyul cu Baia Mare

S-au reluat partidele din SuperLIga CEC Bank cu etapa a 9-a, a doua din returul sezonului regulat, o runda in care s-au marcat 14 eseuri, cea mai importanta victorie revenind Timisoarei Saracens care s-a impus in fieful Stiintei Baia Mare, in timp ce tigrii de la CSM Bucuresti si-au atins obiectul, bonus ofensiv in fata Universitatii Cluj.

In ordine cronologica, prima partida a rundei s-a disputat pe Stadionul National Arcul de Triumf, iar CSM Bucuresti nu a putut rata ocazia de a-si trece in cont cinci puncte in fata unui adversar, Universitatea Cluj, care in ciuda diferentei de scor a lasat o impresie buna, studentii in pofida absentelor reusind, spre lauda lor, sa dea o replica pe masura mult mai valorosului adversar, cel putin pana la jumatatea primei reprize, respectiv in debutul partii secunde.

Castigatorii Cupei Romaniei, e drept, nu au fortat, la rampa iesind ca de atatea ori in acest sezon capitanul Adrian Ion, Darren Baron care a inceput cu doua ratari, ajungand apoi la sapte tentative de tinta concretizate. Revenitul in trupa tigrilor, Daniel Faasen, a primit titlul de jucator al meciului datorita clarviziunii aratate in teren.

Pe Arena Zimbrilor a avut loc derbyul etapei, unul si al orgoliilor, dintre Stiinta Baia Mare si Timisoara Saracens. Castig de cauza au avut banatenii care, astfel, au relansat lupta pentru o pozitie care sa asigure disputarea semifinalei pe propriul teren, cu atat mai mult cu cat dintre cele patru echipe aflate in zona de Play-Off, in afara de timisoreni, toatele celelalte au o partida disputata in plus.

Dupa prima repriza si inceptul celei secunde cand Taniela Maravunaeasawasa a impresionat marcand si primul eseu personal in acesta editie a SuperLigii CEC Bank, Timisoara Saracens s-a impus practic prin faptul ca si-a dominat adversarul acolo unde acesta se presupunea ca detine suprematia, pe inaintare, dovada fiind eseul de penalizare si alte doua reusite ale jucatorilor din acest compartiment.

Si ca un argument pentru cele afirmate mai sus, jucatorul meciului a fost desemnat Marian Drenceanu, capitanul banatenilor care cu eseul marcat si-a mentinut echipa in joc pe durata primei reprize, mai mult, el fiind prezent in toate cele 80 de minute, efortul sau substantial ajutand-o pe Timisoara Saracens sa se impuna pe Arena Zimbrilor, fapt pentru care jucatorul de linia a 2-a poate fi considerat MVP-ul acestei runde.

Cele doua castigatoare din aceasta etapa, CSM Bucuresti si Timisoara Saracens se vor afla fata in fata in runda care urmeaza, un nou derby al SuperLigii CEC Bank, pe stadionul Gheorghe Rascanu urmand sa cunoastem favorita la disputarea uneia dintre semifinalele competitiei pe propriul teren.

Statistica Etapei a IX- a din SuperLiga CEC Bank editia 2017-2018:
Numar partide: 2 (Steaua Bucuresti si-a trecut in cont victoria cu bonus ofensiv , fara a disputa partida cu Poli Iasi care s-a retras din competitie)
-1 victorie a gazdelor, 1 victorie a oaspetilor
-1 punct bonus ofensiv(CSM Bucuresti)
-1 punct bonus defensiv(Stiinta Baia Mare)
Numar de eseuri: 14
-6 in prima repriza, 8 in repriza secunda
-10 de partea gazdelor, 4 de partea oaspetilor
-7 cu aportul inaintarii, 6 cu aportul liniilor dinapoi, 1 eseu de penalizare (Pilieri-0, Taloneri-1, Linia a doua-1, Flankeri-5, Inchizatori-0,Mijlocasi la gramada-0,Mijlocasi la deschidere-1,Centri-3,Aripi-1,Fundasi-0)
-Cea mai productiva echipa: CSM Bucuresti-8 reusite
-Cea mai eficienta defensiva: CSM Bucuresti -1 eseu primit
-Cele mai multe eseuri marcate: Adrian Ion(CSM Bucuresti) si Jack Cobden(CSM Bucuresti)-cate 2 reusite
-Cele mai multe puncte marcate: Darren Baron(CSM Bucuresti)-14(7tr)
Titlul de “Jucatorul  Meciului”: Marian Drenceanu(Timisoara Saracens) si Daniel Faasen(CSM Bucuresti)
Titlul de “Jucatorul Etapei”: Marian Drenceanu(Timisoara Saracens)
Cartonase galbene: 2
Cartonas rosu: –
Jucatori straini: 25( Bilant general: 2 eseuri, 27 de puncte

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile