Cinci victorii ale gazdelor si una a oaspetilor in Super Rugby

Campionii en-titre, Chiefs, au avut o partida dificila in fata australienilor de la Western Force pe care i-au invins la limita cu scorul de 22-21.Masaga a marcat singura incercare a neozeelandezilor, Cruden fiind cel care a asigurat succesul cu o transformare si cinci lovituri de pedeapsa. Pentru invinsi, Dellit a marcat doua eseuri, Hayward o transformare si trei penalitati.

Reds i-a invins pe Shark cu 32-17, luand si bonusul ofensiv, in fata echipei care anul trecut o elimina din faza calificarilor in semifinale. Davies cu o dubla, S. Faingaa si A. Faingaa au marcat incercarile lui Reds, Lindeque si Minnie pe ale sud-africanilor. Si la capitolul transformeri, Q. Coope a fost peste Lambie cu trei transformari si doua penalitati fata de doua transformari si o penalitate trecute in contul jucatorului “rechinilor”.

Hurricanes au fost singura echipa care s-a impus in deplasare in aceasta runda, castigand pe terenul lui Cheetahs. In minutul 69 neozeelandezii conduceau cu 39-19 pentru ca la final tabela sa indice 39-34, toate incercarile partidei venind in repriza secunda. Oosthuizen dubla si Ebersohn au reusit incercari pentru Cheetahs, Barrett, Savea, Perenara si Vito asigurand bonusul ofensiv pentru invingatori.

Blues au inceput tare partida cu Rebels si in primele 30 de minute au marcat cinci eseuri, pentru ca dupa 29-0 la pauza rezultatul final sa fie 36-32. Halai cu un hat-trick, F.Saili cu o dubla si Ranger au adus si bonusul ofensiv pentru Blues, acelasi lucru reusindu-l si australienii gratie incercarilor semnate de Inman dubla, Higginbotham, Mitchell si Woodward.

Waratahs au revenit in minutul 76 cu un eseu a lui Folan si au intors soarta partidei de la 11 – 15 la 21 – 15 in fata lui Stormers. Alaturi de Folan si Crawford a marcat un eseu pentru invingatori, Barnes izbutind o transformare si trei penalitati, Mc Kibbin alte doua lovituri de pedeapsa. Punctele sud-africanilor au venit din piciorul lui J.Pieteresen care a concretizat cinci lovituri de pedeapsa.

Kings au ajuns la al treilea succes dupa 34-27 in fata neozeelandezilor de la Highlanders. Watson cu o dubla, du Preez si Venter au marcat eseurile necesare punctului bonus ofensiv, Catrkilis transformandu-le pe toate. In ciuda infrangerii, Highlanders, care continua sa ramana pe ultima pozitie a clasamentului, a luat si ea bonsul ofensiv asigurat de incercarile lui Slade, Thorn, Treeby si Gear.

Clasament:

Clasament.
Clasament.

Urmatoarea etapa se va disputa pe 17 si 18 mai dupa programul:
Hurricanes – Chiefs
Rebels – Stormers
Western Force – Sharks
Crusaders – Blues
Waratahs – Brumbies
Bulls – Highlanders
Cheetahs – Reds

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile