CS Cleopatra organizeaza Memorialul „Mihai Naca” la Constanta

CS Cleopatra organizeaza Memorialul "Mihai Naca" la Constanta

In perioada 28 august – 2 septembrie, CS Cleopatra Mamaia va organiza prima editie a Memorialului „Mihai Naca” (foto sus, medalion), in semn de respect pentru fostul mare rugbyst. Astfel, pe Terenul „Constructorul-Cleopatra” din Complexul Sportiv Badea Cartan, sase echipe vor juca pentru trofeul care se pune in joc atat la rugby in XV, pentru categoria de varsta U16, cat si la rugby 7, pentru categoria U17.

„Anul acesta s-au facut sapte ani de cand am pierdut un mare om de rugby, pe Mihai Naca, un simbol al echipei Farului, cu care a cucerit sase titluri de campion national. Acest Memorial este facut cu gandul la el, la tot ceea ce a facut pentru rugbyul romanesc si speram ca in acest fel sa pastram vie amintirea lui. Multumim tuturor echipelor care au venit alaturi de noi si speram sa fie o sarbatoare de neuitat a rugbyului”, ne-a declarat Vasile Chirondojan, presedintele CS Cleopatra.

La Memorial s-au inscris CS Cleopatra, LPS Barlad, Stiinta Petrosani, CT „Dinicu Golescu” Bucuresti, CT „Aurel Vlaicu” Bucuresti si CS Parohial „Stefan cel Mare si Sfant” Bucuresti, care au fost impartite in doua grupe, astfel: CS Cleopatra, CT „Aurel Vlaicu” si CT „Dinicu Golescu”, respectiv  LPS Barlad, Stiinta Petrosani si CS Parohial „Stefan cel Mare Si Sfant”.

Meciurile vor avea loc pe 28 si 29 august si pe 1 si 2 septembrie, urmand a se desfasura in doua sesiuni, dimineata de la ora 9:00 si dupa-amiaza, cu incepere in jurul orei 16:00. Finalele si festivitatea de premiere sunt programate pentru 2 septembrie.

La Memorial au fost invitate si personalitati ale rugbyului romanesc, fosti mari jucatori si arbitri, pentru care competitia de la Constanta va fi prilej de revedere si de depanat amintiri.

Mihai Naca a fost cel mai bun antrenor din rugbyul constantean si unul dintre cei mai buni din istoria rugbyului romanesc.Are in palmares sase titluri nationale cucerite cu Farul Constanta, el fiind antrenorul care a condus Romania la prima editie a Cupei Mondiale de rugby, in Noua Zeelanda, in 1987. Sub comanda lui, Farul a participat la primul Masters din istoria rugbyului, ajungand pana in finala, pierduta cu Toulouse.

FOTO: Revista „Sport” iulie 1978, nr. 7

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile