CS Navodari s-a impus in finala DNS editia 2018-2019, RC Barlad a cucerit bronzul

Stadionul Parcul Copilului din Capitala a gazduit finalele Diviziei Nationale de Seniori editia 2018-2019, medaliile de bronz revenind echipei RC Barlad care a invins pe RC Grivita cu 24-17, in timp ce titlul de campioana a celui de-al doilea esalon valoric a revenit celor de la CS Navodari care in finala mare au trecut de Stiinta Petrosani, rezultat 23-17.

Cele doua echipe care au dominat atat sezonul regulat, cat si faza de Play-Off a competitiei, CS Navodari si Stiinta Petrosani s-au reintalnit, fata in fata in partida cu trofeul pe masa. Studentii din Valea Jiului au intrat ceva mai bine in joc, insa dupa doua tentative de dropgol irosite de Razvan Bors, Alexandru Trandafir a deschis scorul in minutul 15, atunci cand a fructificat in puncte o lovitura de pedeapsa de la aproximativ 45 de metri.

Stiinta Petrosani a avut sansa de a egala cateva minute mai tarziu dar Razvan Bors nu a gasit cadrul butului advers dintr-o tentativa de tinta de la 40 de metri, nici Alexandru Trandafir nu a izbutit dropgolul, scorul de 3-0 mentinandu-se pana in minutul 33, cand acelasi Alexandru Trandafir a concretizat o penalitate, intr-un moment in care petrosenenii se aflau in inferioaritate numerica, Razvan Bors fiind cele care a vazut cartonasul galben.

CS Stiinta Petrosani a cucerit medaliile de argint ale DNS

Mai mult chiar, CS Navodari a profitat din plin de superioritatea numerica si a marcat primul eseu al partidei prin Ciprian Chiriac, incercare transformata de Alexandru Trandafir, astfel ca scorul pauzei a fost de 13-0 in favoarea echipei de la malul marii. Startul partii secunde a fost fulminant cu un eseu a lui Ionut Donici, transformat de Florin Tandea, dupa o actiune inteligenta a lui Alexandru Lupu, dar Alexandru Trandafir a mentinut un ecart de noua puncte marcand un dropgol.

In minutul 60, Ionut Tudor a inscris un nou eseu pentru Stiinta Petrosani, iar Florin Tandea o transformare si o lovitura de pedeapsa, Stiinta Petrosani intorcand rezultatul, la ultima faza insa dupa o actiune purtata pe traseul Razvan Barbu-Nistor Ionita-Andrei Ciubotariu, ultimul a marcat eseul victoriei, transformat de Alexandru Trandafir in contul echipei CS Navodari.

Cu acest succes, CS Navodari devine a saptea castigatoare a Diviziei Nationale de Seniori, anterioarele campioane ale esalonului secund, in ordine cronologica fiind Politehnica Iasi, CSO Pantelimon, Stejarul Buzau, RC Barlad, Stiinta Petrosani, CSM Bucovina Suceava si Tomitanii Constanta.

RC Barlad a terminat pe podiumul DNS, cucerind medaliile de bronz
RC Barlad a terminat pe podiumul DNS, cucerind medaliile de bronz

In finala mica a Diviziei Nationale de Seniori s-au intalnit RC Barlad si RC Grivita. Chiar daca miza partidei a fost cucerirea medaliilor de bronz, finala mica a oferit o partida frumoasa. Barladenii au condus la pauza cu 14-0 dupa cele doua eseuri marcate de Eduard Craescu si Laurentiu Andrei, ambele transformate de acelasi centru Laurentiu Andrei.

Dupa pauza, Laurentiu Andrei a majorat scorul dintr-o penalitate, RC Grivita a replicat insa cu incercarea lui Valentin Catescu. Alin Moraiu a mai bautut o data defensive grivitenilor care pe final au strans scorul cu incercarile avandu-i ca autori pe Marius Ioana si Luigi Padureanu, ultima transformata de Andrei Cojocaru. Astfel prin victoria cu rezultatul de 24-17, RC Barlad si-a adjucat medaliile de bronz.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile