CSM Bucuresti-Steaua Bucuresti, meciul medaliilor de bronz ale SuperLigii CEC Bank

Duminica, 28 mai, pe Stadionul National Arcul de Triumf se vor disputa finalele editiei 2016-2017 a SuperLigii CEC Bank, partida pentru medaliile de bronz aducandu-le fata in fata pe CSM Bucuresti si Steaua Bucuresti intr-o reeditare a luptei pentru treapta a treia a podiumului din sezonul precedent.

Avand in vedere ca intre cele doua echipe din Capitala au avut loc mai mereu dispute spectaculoase si dramatice  se poate spune ca CSM Bucuresti-Steaua Bucuresti este un adevarat derby bucurestean, de aceasta data avand ca miza ocuparea pozitiei a treia in ierarhia finala a SuperLigii CEC Bank, editia 2016-2017.

Parcursul militarilor, respectiv al tigrilor a fost diferit in sensul ca Steaua, dupa ce a condus in clasament pana aproape de finalul sezonului regulat s-a vazut nevoita sa cedeze suprematia si sa fie pregatita pentru o lupta decisiva impotriva campionilor en-titre, chiar si pe propriul teren pentru accesul in finala competitiei.

In ciuda unui lot valoros si a unui joc mult peste cele aratate in anii anteriori, Steaua nu a reusit sa dea lovitura, poate si pentru ca in fata Timisoarei Saracens, militarii au avut o evolutie sub potentialul real iar ratarile, aproape incredibile ale lui Florin Vlaicu din fata butului, au ingreunat si mai mult situatia ros-albastrilor.

CSM Bucuresti a inceput greu aceasta editie de campionat, tigrii aflandu-se la finalul turului sezonului regulat pe ultima pozitie pentru ca apoi, in retur, sa urce pana pe locul cinci pentru ca in barajul semifinalelor sa dea lovitura in fieful lui Dinamo dupa un joc spectaculos si eficient al liniilor dinapoi care s-a soldat cu patru eseuri marcate.

Misiunea trupei lui Michael Bradley in semifinale insa a fost una imposibilia, pe terenul unei echipe, Stiinta Baia Mare, in fata careia tigrii nu castigasera niciodata. CSM-ul si-a aparat sansa chiar si in aceste conditii, istoria meciului fiind scrisa cu acel placaj decisiv a lui Bidzina Shamkharadze la Paula Kinikinilau dupa care diferenta de scor a fost totusi prea mare pentru cele petrecute pe teren.

CSM Bucuresti si Steaua Bucuresti se reintalnesc in finala locurilor 3-4 a SuperLigii CEC Bank, in sezonul trecut, militarii primind in Ghencea replica tigrilor care atunci s-au impus fara mai emotii si au cucerit in premiera medaliile de bronz ale competitiei.

Finala locurilor 3-4:
28.05.2017, Stadionul National Arcul de Triumf: CSM Bucuresti-Steaua Bucuresti (ora 17:00) in direct pe Dolce Sport 2
Statistica celor doua echipe:
-CSM Bucuresti
Bilant all-time in SuperLiga CEC Bank: 98-37-4-57-2209:2527(31 puncte bonus)
In acest sezon: Loc 5-12-4-0-8-228:341-18p(2pb); In barajul pentru semifinale: 37-26 cu Dinamo; In semifinale: 9-44 cu Stiinta Baia Mare
Eseuri marcate: 28(11 cu aportul inaintarii, 17 cu al liniilor dinapoi)
Eseuri primite: 53
Cel mai eficient marcator de eseuri: Daniel Faasen-4 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte:Daniel Faasen-99(4e,11tr,19lp)
Au primit titlul de “Jucatorul meciului”: Taufui Siokivaha,Jack Cobden si Darren Baron
Au primit titlul de “Jucatorul etapei”: Jack Cobden (Etapa 9), Darren Barron(Baraj semifinale)
Cartonase galbene: 15
Cartonase rosii: 3

-Steaua Bucuresti
Bilant all-time in SuperLiga CEC Bank: 102-65-1-36-2702:1847(45 puncte bonus)
In acest sezon: Loc 2-12-10-0-2-346:176-48p(8pb); In barajul semifinalelor: 43-3 cu Universitatea Cluj; In semifinale: 5-12 cu Timisoara Saracens
Eseuri marcate: 49(16 cu aportul inaintarii, 29 cu al liniilor dinapoi,4 eseuri de penalizare)
Eseuri primite: 17
Cel mai eficient marcator de eseuri: Sosefo Sakalia, Ionut Dumitru si Robert Dascalu-cate 4 reusite
Cel mai eficient marcator de puncte:Florin Vlaicu-126p(1e,32tr,19lp)
Au primit titlul de “Jucatorul meciului”: Eseria Vueti ,Florin Vlaicu si Florin Surugiu-de 2 ori , Sosefo Sakalia, Vlad Badalicescu, Sabin Stratila, Bogdan Doroftei si Robert Dascalu-cate o data
Au primit titlul de “Jucatorul etapei”: Vlad Badalicescu(Etapa 3), Eseria Vueti(Etapele 4 si 5),Florin Vlaicu(Etapele 6 si 10) si Florin Surugiu (Etapa 11)
Cartonase galbene: 14
Cartonas rosu: 1

Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile