Dan Carter – scriitor, superstar si filantrop

dan carterUnul dintre cei mai buni mijlocasi la deschidere din lume a scris o carte, este mai mereu in topurile celor mai sexy barbati si face acte de caritate. A fost primul om care si-a achizitionat un calculator cu sistem de operare Windows Vista, care mai tarziu a fost vandut la o licitatie in scopuri caritabile pentru patru milioane de dolari.
Intr-un cuvant Dan Carter – numarul 10 al Noii Zeelande.

Carter a debutat in campionatul provincial pentru Canterbury in 2002. In 2003 a fost selectionat sa joace in Super 12 (acum Super 14) pentru Crusaders. Din 2008 a evoluat si in Europa pentru echipa franceza Perpignan, unde a fost coleg cu romanii Tonita si Tincu, in pauza de iarna a emisferei sudice. La sfarsitul lui ianuarie s-a accidentat grav la tendonul lui Ahile si s-a intors in tara natala.
Inainte de a semna cu Perpignian, unde a primit 30.000 lire sterline pe meci, echipa franceza Stade Toulosain ii oferise cel mai mare contract din istoria rugby-ului – 750.000 de euro pe an. Motivul pentru care a ales Perpignian a fost simplu: acestia i-au oferit un contract pe sase luni, atat cat dureaza pauza de iarna in emisfera sudica. Daca ar fi ramas mai mult de sase luni in Europa nu mai putea fi convocat la echipa nationala pentru ca Federatia din Noua Zeelanda a decis ca jucatorii care evolueaza peste hotare sa nu fie convocati la nationala.

Pentru All Blakcs a inscris aproape 1.000 de puncte, cu el in teren acestia pierzand numai opt meciuri.
In 2005, a publicat o carte intitulata Dan Carter: Skills & Performance (Dan Carter: Calitati si Performanta) care cuprinde povesti din activitatea sa internationala si sfaturi pentru imbunatatirea jocului de picior.
In 2004 si 2005 Carter a fost ales cel mai sexy barbat al Noii Zeelande. In 2008 a iesit pe locul 11 in topul celor mai sexy barbati din lume realizat de americanii de la Channel E, si al treilea in in topul celor mai sexy sportivi dupa Dwayne “The Rock” Johnson si David Beckham.

Foto: www.dancarter.co.nz

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile