Margarit Blagescu, dintre buturi pe pista de bob

Rugby Romania.
Rugby Romania.

Intre 6 si 23 februarie in Rusia la Soci se va desfasura cea de-a 22-a editie a Jocurilor Olimpice de Iarna, o competitie la care Romania a obtinut o singura medalie, de bronz, la proba de bob doua persoane in anul 1968.

La aceasta disciplina Romania a participat in mod constant inca din anul 1928, atunci cand pentru a putea lua parte la competitie sportivii au fost nevoiti sa inchirieze un bob, noi prezentandu-ne cu unul din lemn care nu putea fi omologat pentru partia olimpica.

In 1956 la editia desfasurata in Italia la Cortina d’Ampezzo dintre sportivii care au participat la proba de bob s-a numarat si Margarit Blagescu venit de pe terenul de rugby, component al echipei nationale.

Margarit Blagescu a luat parte atat la proba de bob doua persoane cat si la cea de patru persoane, Romania aliniind la start cate doua echipaje, cea din care el a facut parte obtinand cele mai bune rezultate, locul 14.

La proba de bob doua persoane Blagescu l-a avut ca partener pe Heinrich Enea, pentru ca la cea de patru persoane echipajul sa fie completat de acelasi Heinrich Enea, Dumitru Peteu si Nicolae Moiceanu.

In cariera petrecuta pe terenul incadrat de buturi, Margarit Blagescu s-a afirmat in culorile echipei Steaua al carei component a fost inca de la infiintarea sectiei de rugby, alaturi de Nicolae Ghiondea, Petre Cosmanescu sau Emauel Valeriu aducand primele trofee in vitrina clubului militar.

Pentru echipa nationala de rugby a Romaniei a evoluat de opt ori in perioada 1952-1957, fiind prezent pe teren in partida pierduta greu la Bucuresti in fata cocosilor galici cu 18-15 in 1957, dupa ce echipa noastra condusese la pauza cu rezultatul de 9-6.

El a fost declarat la sarbatoarea centenarului rugbyului romanesc de anul trecut unul dintre cei mai buni jucatori de linia a doua din istoria sportului cu balonul oval.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile