Povestea lui Sorin Vrancianu – romanul care l-a pus pe picioare pe Lo Cicero

Sorin Vrancianu.
Sorin Vrancianu.

La prima vedere, o legatura intre cel mai titrat rugbyst italian, Andrea Lo Cicero si Romania, pare imposibila. Totusi, celebrul jucator italian care in primavara a bifat selectia cu numarul 100 in nationala tarii sale, are o interesanta poveste in care este implicat un conational al nostru.

Sorin Vrancianu (foto) a jucat rugby la Constanta, el fiind originar din comuna bacauana Sascut. A fost selectionat pentru kaiac-canoe, ajungand la centrul de pregatire constantean, acolo unde de altfel a si incercat cateva experiente pe arenele cu buturi. I-a placut insa mai mult la kaiac, sport caruia i s-a dedicat sufleteste.

In 1996 a plecat in strainatate, colindand cu padela prin Irlanda si Franta. A ajuns apoi si s-a stabilit in Italia, pe care o considera a doua sa patrie. La inceput nu i-a fost usor. A mers la un club de kaiac-canoe din Roma, unde a fost pus sa repare barcile. Apoi, vazandu-l ca este muncitor si priceput, italienii i-au incredintat formarea echipei de kaiac polo, sport de care pana atunci nu auzise. S-a apucat de treaba, iar acum are o echipa de Serie A, care bate la portile podiumului in campionatul national, iar la Nepi, o localitate rurala din apropierea Capitalei italiene, a format un club de kaiac polo, cu care joaca in Serie B.

Care e tangenta cu Lo Cicero? Celebrul rugbyst italian e si el legat de Nepi, unde are o proprietate. Pe vremea cand evolua la Stade Francais, pilierul italian s-a accidentat fiindu-i interzise o serie de miscari ale corpului. In acest fel, rugbystul a luat in greutate si era disperat pentru ca nu isi poate mentine kilogramele. Atunci l-a intalnit pe Sorin Vrancianu, care lucra si la un centru de intretinere corporala. Sportivul roman l-a ajutat pe Lo Cicero sa slabeasca, folosind o baterie de exercitii inventie proprie, care nu daunau sanatatii rugbystului.

„Din acel moment am ramas prieteni. Lo Cicero chiar intentioneaza sa deschida un club sportiv in Nepi si sa ma angajeze la el. Sunt bucuros ca i-am putut fi de folos, iar el m-a rasplatit pe mine si pe familie cu bilete la fiecare meci din Six Nations, pe care Italia l-a sustinut pe teren propriu. Chiar sunt mandru ca la incalzire am vazut ca Lo Cicero facea exercitii pe care eu i le aratasem la sala”, povesteste Sorin Vrancianu.

Antrenorul roman este un mare iubitor de rugby, insa actualmente este dedicat in exclusivitate kaiacului polo. El doreste sa ajute Romania sa se dezvolte la aceasta disciplina sportiva, motiv pentru care va veni in luna august, cu una din echipele sale, sa sustina o demonstratie la Bascov. „Sunt roman si sunt bucuros sa imi pot ajuta tara. Acesta este motivul pentru care ma voi implica alaturi de Federatia Romana de Kaiac-Canoe”, completeaza Sorin Vrancianu.

De gandul reintoarcerii Sorin nu vrea sa auda. Are o sotie italianca, Laura, si doi copii Marco si Matteo, care au si cetatenie romaneasca. „Sunt roman si imi respect tara, dar viitorul meu si al familiei mele este in Italia”, argumenteaza kaiacistul bacauan.

Kaiac polo este un sport de echipa care se disputa intre formatii alcatuite din cate cinci jucatori. La capetele terenului sunt suspendate doua porti, iar jucatorii incearca sa marcheze cu mana sau padela. Mingea folosita este cea de polo, iar pentru deplasarea pe apa se uziteaza kaiace mai mici decat cele de la sprint, precum cel din imagine.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile