Debut la Alba Iulia pentru Campionatul Județean Școlar de touch rugby

La Alba Iulia, pe terenul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” a avut loc marți, 15 iunie, prima etapă a Campionatului Județean Școlar de touch rugby, la care au participat echipele a 11 școli din județ. De asemenea, pe lângă meciuri, au avut loc și activități de inițiere în rândul copiilor prezenți la eveniment și dornici să descopere jocul cu balonul oval.

Aceasta a fost prima din acțiunile ample ce se vor organiza aici la nivel juvenil, punctul de pornire al activității rugbystice în județ fiind marcat în urmă cu doi ani.

Deși activitatea a fost mult încetinită din cauza pandemiei, un scurt bilanț arată așa:

  • 174 de copiii legitimați la touch rugby cu activitate permanentă în cadrul unui campionat județean susținut de Primăria Alba
  • înființarea unei secții de rugby juniori și copii în cadrul CSM Alba cu norma de antrenor
  • înființarea în cadrul Liceului Militar a două echipe de rugby, feminin și masculin, care vor fi înscrise în campionatul de juniori începând din 2022, cu norma de antrenor
  • alocarea începând din 2022 a unui număr de 18 locuri, cazare și masă pentru sportivii înscriși la CSM Alba, proiect care a început să funcționeze sub coordonarea viitoarei Asociații Județene de rugby, aflată în curs de înființare.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile