Decizia Comisiei de Apel in cazul jucatorului Florin Surugiu de la CSA Steaua

Judecarea  cazului a avut loc in data de 22.05.2017, la sediul  Federatiei Romane de Rugby din  Bucuresti.

Membrii Comisiei de Apel:

Adrian Dumitrescu – Presedinte– in persoana
Irina Petre– Secretar – in persoana
Emanuel Sandu – Membru– in persoana

Judecata cu privire la:

Florin Surugiu-jucator CSA Steaua Bucuresti

Si

Citarea Comisarului de Citare desemnat, Mihai Irimia, avand drept obiect un act de antijoc contrar art 10.4(e) (Placaj periculos) si 10.4 (g) (Atac periculos) din Regulamentul Disciplinar si de Conduita al FRR, in meciul CSA Steaua Bucuresti-CSM Bucuresti, din cadrul SL 2016-2017, disputat la Bucuresti, la data de 30.04.2017

Si

Apelul inregistrat de Federatia Romana de Rugby cu nr. 2239  la data 16.05.2017, in termenul legal de apel si cu plata corespunzatoare a taxei de apel conform chitantei cu seria FRR17, nr. 200 din data de 16.05.2017.

Decizie:

Avand in vedere circumstantele relatate mai sus, membrii Comisiei de Apel au considerat, avand in vedere in principal relatarile la prima mana ale persoanelor relevante pentru judecarea cauzei, ca sanctiunea administrata dnului Surugiu de catre Tribunalul Disciplinar este excesiva, impunandu-se modificarea acesteia, intrucat desi se poate retine antijocul sub forma neglijentei in realizarea placajului (jucatorul putea si ar fi trebuit sa-si cuprinda adversarul cu bratele pentru a amortiza socul impactului) nu se poate retine I.13.2 (a) infractiune intentionata intrucat jucatorul nu s-ar fi putut opri din a face “cei doi pasi” fiind in viteza si nici I.13.2 (j) vulnerabilitatea jucatorului victima, incluzand partea corpului victimei implicata/afectata, pozitia jucatorului victima, capacitatea sa de a se apara.
In consecinta Comisia de Apel considera ca in mod normal antijocul jucatorului Surugiu s-ar fi aflat la nivelul inferior al scalei gravitatii (“LE”-lower end), acesta executand placajul cu neglijenta si acceptand riscul de antijoc .
Comisia de Apel dispune sanctiunea la 2 saptamani (2 meciuri de rugby in 15) conform Regulamentului.

Intreaga Decizia a Comisiei de Apel o puteti consulta aici:

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile