Dinamo învinge Timișoara în SuperLiga după 9 ani

Cea mai echilibrată partidă din etapa a V-a din SuperLiga de rugby dintre CS Dinamo și SCM Timișoara a revenit alb-roșilor care s-au impus cu 31-28 (19-7). Bănățenii au întors rezultatul de la 7-22 la 28-25 în minutul 71, însă au trebuit să se mulțumească doar cu bonusul defensiv. Este prima victorie a lui Dinamo în fața Timișoarei în SuperLiga de rugby după 9 ani.

Dinamo a început în forță meciul de pe Stadionul Florea Dumitrache, având șansa de a pune primul eseu în terenul de țintă al timișorenilor încă din primul minut de joc, însă Dylan Schwartz, pus sub presiune, a scăpat balonul înainte. Un minut mai târziu, Damian Bonaparte reușește prima încercare a zilei, acesta primind o pasă perfectă de la Johan Van Heerden. Marian Ispir a trasformat pentru 7-0. În ciuda câtorva tentative ale oaspeților de a-și impune jocul pe teren, cei care domină întâlnirea sunt alb-roșii. În minutul 7, are loc o acțiune spectaculoasă inițiată de Schwartz, continuată de De-an Akerman care, după un schimb de direcție și o fentă de pasă, îl găsește pe Darren Baron, acesta oprindu-se în terenul de țintă al bănățenilor. Ispir transformă și scorul devine 14-0.

Timișoara intră pentru prima dată în terenul de 22 al alb-roșilor la jumătatea primei reprize, însă gazdele recuperează balonul pe repunerea bănățenilor. Elevii lui Valentin Calateanu reușesc să se mențină în 22-ul advers și după mai multe atacuri succesive, Ionuț Balaban culcă balonul în terenul de țintă. Ionel Melinte transformă din dropgol și scorul devine 14-7. Dinamo revine repede și are șansa să refacă diferența pe tabelă, însă presiunea pusă în apărare de bănățeni îi determină să greșească. Scorul rămâne pentru puțin timp neschimbat pentru că Bonaparte recuperează un balon și face o cursă frumoasă din propria jumătate de teren, trimițând un balon de urmărire pentru Schwartz care culcă balonul la limita terenului de țintă, 19-7.

Dinamo începe în forță repriza secundă și imediat după reluare, Peter Jondre Williams mărește ecartul cu încă trei puncte, dintr-o lovitură de pedeapsă, 22-7. Urmează minute bune de joc în care cele două echipe încearcă să găsească drumul spre terenul de țintă advers. Cei care reușesc acest lucru sunt timișorenii, Ionel Melinte face o cursă spectaculoasă până în terenul de țintă dinamovist după care îi pasează lui Gabriel Rupanu, ce culcă balonul. Același Melinte transformă și scorul devine 22-12, în minutul 57. Tot bănățenii sunt cei care au șansa de a mai pune puncte pe tabelă însă Melinte ratează dintr-o poziție bună, central, 40 m, transformarea unei lovituri de pedeapsă.

În minutul 64, Dorin Lăzăr vede cartonașul galben, Williams transformând în puncte lovitura de pedeapsă primită, 25-14. În ciuda inferiorității numerice de pe teren, Timișoara reușeste să se apropie prin eseul lui Voavasa Hinckley, autorul unei pătrunderi frumoase prin apărarea adversă. Melinte a transformat, 25-21.

Câteva minute mai târziu, oaspeții preiau pentru prima dată conducerea, Dănut Jipa trimite inspirat un balon de urmărire pentru Manumua Tevita, care marchează un nou eseu. Melinte transformă și scorul devine 28-25 pentru Timișoara. Dinamo revine, restabilește egalitatea și se impune pe finalul meciului, prin două lovituri de pedeapsă transformate de Williams, 31-28.

În etapa următoare, Dinamo primește vizita echipei CSA Steaua, iar Timișoara se deplasează la Constanța pentru a-i întâlni pe Tomitanii.

FOTO: Vasile Mihai – Antonio

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile

Meciuri test

România - Argentina

03 iulie 2021

România - Scoția

10 iulie 2021

Official Broadcaster

Parteneri principali

Parteneri media

Link-uri utile