Divizia Națională de Seniori a ajuns la jumătatea turului

Divizia Națională de Seniori a ajuns la etapa cu numărul 5, în care cap de afiș va fi partida dintre CSM Galați și CS Năvodari, dar și întâlnirile RC Grivița – Știința Petroșani, CSM Suceava – CSU Alba Iulia, respectiv RC Gura Humorului-CSU Arad se anunță interesante. Toate partidele vor avea loc mâine, 15 mai, de la ora 11:00.

La Galați se vor întâlni ocupanta locului 4 sezonul trecut, CSM Galați și vicecampioana în exercițiu, CS Năvodari. Cele două echipe se reîntâlnesc după ce în sezonul trecut au disputat o dublă manșă, în semifinale, două partide extrem de disputate și echilibrate câștigate cu emoții de CS Năvodari. Acum CSM Galați vine după o înfrângere la Petroșani, în timp ce CS Năvodari are un moral excelent prin faptul că a produs prima înfrângere în acest sezon celor de la RC Bârlad.

În istoricul Diviziei Naționale de Seniori, RC Grivița și Știința Petroșani s-au întâlnit de două ori și aceasta pentru că după ani buni în al treilea eșalon, RC Grivița a făcut pasul mai sus. De fiecare dată s-a impus Știința Petroșani, mult mai experimentată, iar acum va veni în Parcul Copilului din postura de campioană en-titre a competiției. Se anunță, totuși, un joc disputat între două echipe care au rămas peste timp în activitate, în ciuda tuturor greutăților.

Deși a făcut jocuri bune, CSM Suceava se pare că încă nu și-a arătat adevărata valoare. Atât cu RC Grivița, cât și la Arad, sucevenii au jucat inconstant de-a lungul celor două reprize și acest fapt le-a adus din cele două partide doar un punct bonus defensiv. Desigur și de acestă dată vor trebui să arate mai mult, CSU Alba Iulia demonstrând etapa trecută că este capabilă de surprize, când a condus pe RC Grivița cu 12-10.

Aflate pe poziția a șaptea respectiv a opta, RC Gura Humorului și CSU Arad par două echipe echilibrate, ambele, însă, cu evoluții mai bune pe propriul teren. Până acum talismanul humorenilor a fost Alin Conache, din piciorul căruia au venit 35 de puncte, al doilea cel mai bun marcator din DNS, după bârlădeanul Ovidiu Neagu, astfel că CSU Arad va trebui să fie atentă mai ales la greșelile care pot oferi tânărului jucator posibilitea de a marca din tentative de țintă.

Etapa a V-a
15 mai, ora 11:00
CSM Galați – CS Năvodari, stadion Municipal
Arbitri: Preda Dragoș, Gârbău Mădălin, Kiss Andrei
Observator: Mihai Irimia

RC Grivița – CS Stiința Petroșani, stadion Parcul Copilului
Arbitri: Diaconescu Robert, Bujoreanu Viorel, Ioniță Victor
Observator: Constantin Bonea
*meciul poate fi urmărit pe canalul de youtube RC Grivița

CSM Bucovina Suceava – CSU Alba Iulia, stadion Tineretului
Arbitri: Dimitriu Romică, Surmei – Bălan Gabriela, Oniga Gigi
Observator: Irina Hîrjete

RC Gura Humorului – CSUAV Arad, stadion Tineretului
Arbitri: Gorodea Emanuel, Bucur Sorinel, Popa David
Observator: Bogdan Budișteanu
* meciul poate fi urmărit pe canalul de youtube RC Gura Humorului

FOTO: Sportul Ilustrat

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile