Două victorii pentru gazde și una pentru oaspeți în Grupa A

Astăzi s-au disputat încă trei meciuri în Liga Națională de Rugby, toate în Grupa A, două contând pentru etapa în curs, a VI-a și un meci restant din etapa a IV-a.

Primul meci al zilei a avut loc la Baia Mare, pe Arena Zimbrilor unde CSM Știința Baia Mare a întâlnit pe CSM Bucovina Suceava, echipă care se confruntă cu numeroase probleme de efectiv din cauza accidentărilor apărute de-a lungul partidelor din etapele anterioare. Campioana en-titre a dominat categoric întâlnirea, marcând 10 eseuri în prima repriză și încă 5 în cea de-a doua, un total de 15 încercări din care 10 transformate, 95-0, scor final. Marcatorii zimbrilor au fost Taliauli Sikuea – 4 eseuri, Alexandru Bucur, Mihai Lămboiu, Adrian Apostol – două eseuri fiecare, Mihai Mureșan – 2 eseuri și 2 transformări, Ovidiu Cojocaru, Alexandru Țiglă, Ștefan Iancu – un eseu fiecare și Luca Nichitean – 8 transformări.

În cel de-al doilea meci al etapei a VI-a, pe terenul Iuliu Hațieganu, Universitatea Cluj a întâlnit pe CS Știința Petroșani. Prima repriză a aparținut clujenilor care au deschis scorul în minutul 6, prin încercarea lui Andrei Pricopie, transformată de Ovidiu Melniciuc, 7-0. Șase minute mai târziu, gazdele au mărit ecartul printr-o nouă încercarea, a lui Dragoș Damian, 12-0. În ciuda unor momente și acțiuni bune de joc, Petroșani nu a reușit să concretizeze în puncte, cei care au marcat din nou fiind tot ardeleni. Înainte de intrarea la vestiare pentru pauză, la ultima acțiune, Robert Hîncu a pătruns în terenul de țintă, eseul fiind transformat de Melniciuc, 19-0. Repriza a doua a aparținut oaspeților, care s-au apropiat la 19-14. Ciprian Straja a punctat imediat după reluarea jocului, iar Jody Rose a transformat pentru 19-7. În minutul 49, Vasile Dragoș vede cartonașul galben, iar Clujul rămâne în 14 jucători. Hunedorenii speculează perfect momentul și reușesc o nouă încercare prin Popa Vlad, transformată de Răzvan Borș, 19-14, iar meciul părea relansat. Pe final însă, ardelenii au gestionat mai bine jocul și au reușit să mai pună două eseuri pe tabelă, prin Cristian Murgoci și Ionuț Mazăre, ambele transformate de Melniciuc, 33-14, scor final.

 

Victorie pentru Humor care câștigă și Trofeul Tissot
Într-un meci restant din etapa a IV-a, la Alba Iulia, echipa locală a primit vizita celor de la RC Gura Humorului. Partida a fost una echilibrată cu răsturnări de scor, la final impunându-se oaspeții, care și-au adjudecat și Trofeul Tissot, pus în joc între cele două echipe. Alba Iulia a început bine meciul, deschizând scorul în minutul 7, prin eseul lui Dan Băgăcean, transformat de Florin Țandea, 7-0. În replică, humorenii pun presiune, atacă și își determină adversarii să greșească. Ciprian Nichitean concretizează astfel lovitura de pedeapsă, 7-3. Tot oaspeții sunt cei care pun în continuare puncte pe tabelă, căpitanul Claudiu Cuciureanu aducându-și echipa în avantaj printr-un eseu, încercarea fiind transformată de Ciprian Nichitean, 10-7 pentru Gura Humorului. Prima repriză se termină la egalitate, 10-10, după ce, cu câteva minute înainte de intrarea la vestiare, Țandea transformă o lovitură de pedeapsă. În partea secundă, gazdele trec din nou la conducere, tot printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Țandea, 13-10. Gura Humorului nu renunță la luptă, atacă, însă nu găsește soluții pentru a depăși apărarea gazdelor. Nici superioritatea numerică de pe teren, după eliminarea temporară a lui Florin Goge nu schimbă lucurile pe tabelă, Alba Iulia apărându-se foarte bine. În minutul 78, elevii lui Andrei Varvaroi restabilesc egalitatea, după ce Cosmin Daraban transformă o penalitate, meciul fiind astfel relansat. În ultimul minut de joc, oaspeții reușesc punctele victoriei, prin eseul lui Ioan Antonesi, 18-13, scor final.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile