Dragos Stepa, omul care a readus Targu Mures pe harta rugbyului romanesc

Dupa aproape 25 de ani, la Targu Mures a avut loc un eveniment rugbystic gratie implicarii lui Dragos Stepa cel care din 2015 este antrenor in cadrul clubului CS Juvenes acolo unde a reusit sa adune si sa impartaseasca dragostea pentru balonul oval unui numar de 20 de elevi.

Dragos Stepa s-a nascut pe 25 aprile 1992 in Lupeni si a evoluat ca jucator pentru Minerul Lupeni, din 1999 pana la desfiintarea acestei echipe in 2004, iar ulterior la Stiinta Petrosani.  A continuat cu rugby 7 in cadrul Grupului Scolar Industrial Minier Lupeni, dupa care s-a mutat in Targu Mures acolo unde a fost componentul echipei de fotbal american a orasului.

Fiind instructor de mini-rugby si rugby tag, respectiv aspirant la o diploma de antrenor nivel 1 World Rugby nu a putut sta departe de marea lui pasiune si astfel a acceptat propunerea venita de la CS Juvenes, acolo unde din 2015 sub pregatirea sa se afla un numar de 20 de elevi reprezentand diferite categorii de varsta. Asa cum spunea Dragos :”Cred ca este un succes avand in vedere cat de sceptici sunt parintii din acesta zona in privinta rugbyului.”

Un prim mare pas pentru a readuce rugbyul in atentia orasului Targu Mures a fost facut pe 23 aprilie, atunci cand, dupa 25 de ani, s-a organizat un eveniment in cadrul caruia au avut loc doua partide, una pentru copii si o alta de rugby 7 cu participarea juniorilor pana in 16 ani.  “A fost un public numeros, oameni care iubesc rugbyul, fosti jucatori la Transportul Targu Mures, iar presa locala a fost un sprijin pe masura pentru acest eveniment.”, ne-a declarat Dragos Stepa.

Ca proiecte de viitor, urmeaza un campionat de rugby-tag pe gimnazii, organizat de CS Juvenes in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Mures.” Sper sa fie un proiect cat mai reusit si sa il mentinem pe linia de plutire an de an, ca sa avem continuitate si cu echipa de rugby a clubului. Dupa evenimentul din 23 aprilie cateva cluburi s-au aratat dispuse sa vina la Targu Mures pentru antrenamente si jocuri  comune.”, spune antrenorul de la CS Juvenes.

„Va fi un drum lung pentru a ajunge acolo unde ne dorim si suntem constienti de acest lucru, iar in ceea ce ma priveste sunt decis sa continui munca inceputa, mai ales ca elevii mei sunt pasionati de rugby, in ciuda tuturor greutatilor inerente”-este ceea ce isi propune Dragos Stepa.

FOTO: CS Juvenes Facebook
articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile