Portugalia a castigat Campionatului European U20 XV de la Bucuresti

Federatia Romana de Rugby in colaborare cu Rugby Europe va organiza intre 26 martie – 2 aprilie, la Bucuresti, pe Stadionul National “Arcul de Triumf”, Campionatul European de U20, rugby in XV. Zilele de competitie vor fi pe 26 martie, 29 martie si 1 aprilie.Castigatoarea competitiei se va califica la World Rugby U20 Trophy, esalonul secund mondial, competitie care va fi gazduita intre 25 august si 10 septembrie de Uruguay.

UPDATE: 1 aprilie, ora 19:00
Portugalia a castigat titlul european , invingand in finala Spania cu 12-7.

 

UPDATE: 1 aprilie, ora 17:00
Rusia a castigat medaliile de bronz dupa ce a invins in finala mica a competiei Romania, cu 33-5.

 

UPDATE: 1 aprilie, ora 15:00
Belgia a ocupat locul 5 dupa ce a invins Germania cu 30-14.

UPDATE: 1 aprilie, ora 13:00
Olanda a ocupat locul 7 in clasamentul Campionatului European de U20, dupa ce a invins Elvetia cu 30-0.


UPDATE: 29 martie, ora 19:00
Portugalia s-a calificat in finala competitiei dupa ce a invins Romania cu 21-16.

UPDATE: 29 martie, ora 17:00
In prima semifinala a Campionatului European, Spania a invins Rusia cu 37-19 si s-a calificat in finala competitei.

 

UPDATE: 29 martie, ora 16:00
In cel de-al doilea meci a zilei, Belgia a invins Olanda in urma loviturilor de departajare, 5-4, la finalul timpului regulamentar de joc scorul fiind 30-30.

UPDATE: 29 martie, ora 13:00
Germania a invins Elvetia cu 41-24 si s-a calificat pentru meciul care va decide ocupantele locurilor 5-6.

Germania a invins Elvetia

UPDATE: 29 martie, ora 10:30

In primul meci al zilei, care va conta pentru locurile 5-8, se va intalni Elvetia cu Germania.

Echipele Elvetiei si Germaniei care se intalnesc in meciul pentru locurile 6-8

 


In semifinale se vor intalni:
Germania – Elvetia ora 11:00
Belgia – Olanda ora 13:00
Spania – Rusia ora 15:00
Romania – Portugalia 0ra 17:00

UPDATE: 26 martie, ora 19:00
Victorie pentru Romania in fata Belgiei. Stejareii s-au impus cu 28-22 si s-au calificat in semifinalele competitiei. 

UPDATE: 26 martie, ora 16:50
In cel de-al treilea meci Rusia a invins Germania cu 47-10

 

 

UPDATE: 26 martie, ora 15:00
In cel de-al doilea meci, Portugalia invinge Olanda cu 42-5

Portugalia invinge si se califica in semifinalel competitiei

 

UPDATE: 26 martie, ora 10:00
Spania se impune cu 3613 in fata Elvetiei

Spania a invins Elvetia

UPDATE: 26 martie, ora 10:00
Campionatul European de U20 debuteaza astazi cu meciurile din sferturile de finala. Prima intalnire care va avea loc pe Stadionul Arcul de Triumf este Spania – Elvetia, de la ora 11:00.


UPDATE: 25 martie, ora 19:00
Sambata seara, capitanii celor opt echipe participante Spania, Elvetia, Portugalia, Olanda, Rusia, Germania, Belgia si Romania s-au adunat pentru fotografia oficiala a turneului, o fotografie facuta in fata unuia dintre monumentele simbol ale Capitalei, Arcul de Triumf.

 

Capitanii celor opt echipe au pozat in fata Arcului de Triumf

 

„De cand ne-am reunit pentru Campionatul European suntem cu gandul doar la meci, asteptam prima partida, cea cu Belgia. Este un meci foarte important pentru ca fiind eliminatoriu trebuie sa obtinem victoria ca ne mentinem in cursa de castigare a titlului european. Suntem constienti ca va fi un meci greu cu Belgia si pentru ca nu stim ce joaca, nu i-am vazut pe video, dar si pentru ca este primul nostru meci in competitie. Sper sa fim concentrati, atenti, sa luam deciziile bune pe teren si mai ales sa respectam planul de joc. Punctul nostru forte este gramada, iar din ce am vazut duminica va fi putina ploaie, deci vom juca destul de mult cu pachetul de inaintare. Suntem uniti ca echipa, ne-am legat foarte bine. Obiectivul nostru este sa castigam turneul, sa iesim campioni europeni si sa jucam la World Rugby Trophy. Pentru mine este o mare onoare sa reprezint Romania si sa fiu capitanul echipei de U20,  este o responsabilitate mare, insa stiu ca voi avea ajutorul tuturor colegilor pentru ca rugby-ul este un sport de echipa. Este important sa credem in noi si in sansa noastra si sa aratam ca putem fi generatia de maine a Stejarilor”, a spus capitanul Romaniei, Cristi Chirica.


„Federatia noastra ii primeste cu bratele deschise pe tinerii din cele 8 tari participante la Campionatul European U20. Ei sunt speranta noastra, ei vor construi rugbyul de la urmatoarele editii de Cupa Mondiala, ei sunt viitorul acestui sport. Este o competitie care ne aduce foarte multe responsabilitati, de unde si dorinta noastra de a arata tuturor ce inseamna o organizare profesionista, facuta cu multa seriozitate. Va asteptam alaturi tinerii jucatori tocmai pentru a le urmari evolutia din acest punct hotarator catre marile performante. Ma bucur ca publicul roman iubitor de rugby are sansa sa-i vada evoluand pe urmatorii Stejari pentru ca sunt convins ca multi dintre cei care astazi se regasesc in echipa Romaniei de U20 vor face pasul spre nationala mare, poate chiar pentru Japonia 2019. Speram sa fie un turneu frumos, cu meciuri de inalt nivel calitativ. Le urez tuturor echipelor mult succes si sunt alaturi cu inima langa Stejareii nostri”, a declarat Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Competitia va debuta pe 26 martie, cu meciurile din faza sferturilor de finala. Intrarea este libera.

26 MARTIE
ora 11:00 Spania – Elvetia 36-13
ora 13:00 Portugalia – Olanda 42-5
ora 15:00 Rusia-Germania 47-10
ora 17:00 Romania – Belgia 28-22

In cazul in care meciul se va termina la egalitate, primul criteriu de departajare va fi numarul eseurilor marcate. Daca acest criteriu nu poate stabili echipa castigatoare, se ia in considerare al doilea criteriu de departajare, cel al eseurilor transformate. Meciul nu poate fi prelungit in caz de remiza.

​Ultimul criteriu de departajare este acela al loviturilor de picior asezate, la but, cate cinci, executate alternativ, din puncte diferite de pe linia de 22 metri (centru, intersectia cu linia de 15m si intersectia cu linia de 5 m, dreapta-stanga). Daca se mentine egalitate si dupa acestea, seria de lovituri de picior asezate va continua pana cand una dintre echipe va rata.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile