Elvetia a promovat in Divizia 1 B a Cupei Europene a Natiunilor

Elvetia a promovat in Divizia 1 B a Cupei Europene a Natiunilor.

Neinvinsa de anul trecut, Elvetia a obtinut in premiera promovarea in Divizia 1B a Cupei Europene a Natiunilor, florile de colt antrenate de francezul Gil Coquard devansand Cehia in urma victoriei cu bonus ofensiv pe terenul Croatiei, 40-15.

Din 2008, Elvetia a urcat pas cu pas din Divizia 3A, iar sezonul trecut a ratat pe putin promovarea in Divizia 1B, atunci cand a fost devansata de Olanda. Aceasta editie a inceput cu o infrangere pentru elvetieni , chiar pe propriul teren in fata principalei contracandidate, Cehia, dar au urmat sapte victorii consecutive si astfel rugbyistii din Tara Cantoanelor si-au vazut visul indeplinit.

Elvetia si-a luat revansa in fata Cehiei, la Vyskow, dar pentru a promova avea nevoie de o victorie cu bonus ofensiv in Crotia. Trupa lui Gil Coquard a avut nevoie de numai 15 minute pentru a marca trei eseuri, al patrulea venind inainte de pauza, autorii reusitelor numindu-se Cyril Lafuye dubla, Lucas Heinrich si Sebastien Dimitri, scor 40-15, iar astfel primul loc in Divizia 2A a devenit o realitate.

Sub comanda lui Gil Coquard, care se afla pe banca tehnica a Elvetiei din 2013, aceasta a disputat 13 paride si a pierdut doar trei, iar in prezent ocupa pozitia a 34-a in clasamentul mondial World Rugby inaintea Poloniei, Olandei si Braziliei, respectiv in imediata apropiere a Moldovei pe care o va intalni in urmatorul sezon al Cupei Europene a Natiunilor Divizia 1B.

FOTO: Swiss Rugby Union Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile