Favoritele s-au impus in sferturile de finala ale Cupei Regelui

In toate cele patru partide ale sferturilor de finala din Cupa Regelui, victoria a revenit oaspetilor, echipele considerate favorite obtinand calificarea in semifinalele competitiei in care se vor intalni Stiinta Baia Mare-Steaua Bucuresti si Timisoara Saracens-CSM Bucuresti.

Pe stadionul Mihail Naca, detinatoarea trofeului, Stiinta Baia Mare s-a impus cu rezultatul de 67-5 in fata Tomitanilor Constanta, o partida controlata autoritar de zimbrii care la pauza aveau deja un avantaj confortabil, 41-0. In ciuda diferentei de scor, constantenii au reusit cateva faze frumoase si un eseu de onoare, marcat de Ionita Nistor, punctele maramuresenilor avandu-i ca autori pe Jone Nasalo, patru eseuri, Ionut Botezatu dubla, Bidzina Shamkharadze, Jgerenaia Khvicha, Sione Fakaosilea si Adrian Apostol, cate un eseu, dintre acestea sapte transformate de Taniela Maravunawasawasa, respectiv Alexandru Bucur.

In ciuda faptului ca abia a revenit printre echipele din primul esalon valoric, Gloria Buzau a dat o replica curajoasa campioanei en-titre, Timisoara Saracens, care s-a impus totusi fara emotii, rezultat 52-19. Singurul eseu al buzoienilor l-a reusit Nicholas Moa, in timp ce alta noua achizitie, Paula Folau, si-a trecut in cont o transformare si patru lovituri de pedeapsa. De partea invingatorilor, Madalin Lemnaru a semnat o dubla alaturi de reusitele jucatorilor Mesake Doge, Gabriel Conahe, Vladut Zaharia, Eugen Capatana, Michael Stewart si Samoa Luke, ultimul impreuna cu Gabriel Conache izbutind si punctele din tentative de tinta.

Cel mai strans rezultat s-a consemnat pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu acolo unde Steaua Bucuresi a trecut de Universitatea Cluj cu rezultatul de 45-21. Studentii clujeni si-au trecut in cont trei eseuri, autori Vasile Dragos, Silviu Vasiliu si Vlad Toma, toate transformate de Ovidiu Melniciuc si Ionut Mazare in replica miltarii trecand de defensiva gazdelor prin Alexandru Porojan, dubla, Robert Neau dubla, Kuselo Moyake, Daniel Plai si Ionel Melinte, ultimii doi reusind impreuna si cinci transformari.

Derbyul capitalei dintre Dinamo Bucuresti si CSM Bucuresti a revenit tigrilor cu rezultatul de 42-9. La pauza, diferenta a fost de numai 15-9 in favoarea CSM-ului, dar apoi pe fondul tentativelor de tinta irosite de Hendrik Mulder, care in prima repriza a marcat din trei penalitati, trupa lui Eugen Ajok s-a distantat, pe final scorul luand proportii. Jason Tomane o dubla, Adrian Ion, Alexandru Oancea si Hagen Schulte a fost autorii eseurilor tigrilor, in timp ce Valentin Calafeteanu a punctat dintr-o transformare si o penalitate, iar Florin Vlaicu din trei transformari si dou penalitati.

In urma acestor rezultate, semifinalele Cupei Regelui se vor disputa dupa urmatorul program:

Stiinta Baia Mare-Steaua Bucuresti
Timisoara Saracens-CSM Bucuresti

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile