Federația Română de Rugby a transmis un mesaj de susținere pentru antrenorul Georgiei, Levan Maisashvili

Federația Română de Rugby este alături de Federația Georgiană de Rugby, forul gruzin confruntându-se  cu  situația medicală critică în care se află antrenorul echipei naționale, Levan Maisashvili, internat de o lună într-un spital din Johannesburg (Africa de Sud). Dignosticat pozitiv cu COVID-19 în timpul turneului pe care Lelos îl făceau în Africa de Sud, acesta a suferit complicații la nivelul plămânilor fiind ventilat mecanic.

„Toată lumea cunoaște marea rivalitate sportivă dintre națiunile noastre, dar puțini văd dincolo de aceasta valorile pe care ea există: prietenia, respectul și o mare stimă, valori care leagă cele două țări. Am primit cu tristețe vestea despre starea de sănătate și situația medicală în care se află antrenorul echipei naționale, Levan Maisashvili. Dorim să îi transmitem atât lui, cât și familiei sale, gândurile noastre bune. Georgienii sunt foarte bine cunoscuți puterea lor de luptă și suntem convinși că și Levan va avea puterea să depășească acest moment critic. Ne dorim să se revină cât mai repede în Georgia și să ne întâlnim, ca până acum, pe teren, la meci, ca să onorăm încă o dată acest frumos sport.”, se arată în mesajul de susținere trimis de Alin Petrache, președintele FRR.

Echipa Georgiei s-a deplasat în luna iunie în Africa de Sud pentru a susține două meciuri test în compania Springboks. Prima partidă programată pe 2 iulie s-a terminat cu victoria sud-africanilor, 40-9, cea de-a doua fiind anulată din cauza numeroaselor cazuri de jucători testați pozitiv la COVID-19 din rândul ambelor echipe.

Printre cei testați pozitiv s-a aflat și antrenorul principal al Lelos, Levan Maisashvili. Internat de o lună într-un spital din Johannesburg, starea acestuia s-a înrăutățit de a o zi la alta, fiind nevoie să fie  ventilat mecanic.

„Din păcate starea lui este în continuare critică, dar nu ne pierdem speranța că își va reveni. Optimismul nostru este dat de tehnologiile de ultimă generație care se folosesc pentru ameliorarea stării lui și de faptul că beneficiază de cele mai bune îngrijiri medicale, în plus să nu uităm puterea lui extraordinară de luptă”, a declarat Ioseb Tkemaladze, președintele Federației Georgiene de rugby.

 

FOTO: RUGBY.GE

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile