Federatia Romana de Rugby a demarat selectiile regionale pentru categoriile de varsta U15, U16, U17 si U18

Federatia Romana de Rugby a demarat un amplu proces de selectie in ce priveste categoriile de varsta U15, U16, U17 si U18. In cele patru regiuni ale tarii, Moldova, Muntenia, Transilvania si Dobrogea se va face o prima selectie, urmand sa fie alesi cei mai buni 25 de jucatori (din fiecare regiune) pe fiecare categorie de varsta. Jucatorii care vor participa la aceste trialuri au fost alesi de selectorii regionali desemnati de Federatia Romana de Rugby, in urma evolutiei pe care au avut-o la turneele finale, dar vin si ca propuneri din partea cluburilor din acea regiune.

Selectia se va face de catre antrenorii loturilor nationale, de catre selectorii regionali si preparatorii fizici regionali si nationali, desemnati de Departamentul Tehnic al Federatiei Romane de Rugby. Toti acestia au fost selectati de catre antrenorul federal pe baza criteriilor World Rugby.

In urma acestor selectii, cei 100 de sportivi ai fiecarei categorii de varsta vor participa la un stagiu de cinci zile de selectie nationala ce va avea loc la Baia Mare. In acest stagiu vor avea loc cateva meciuri, regiunea Moldova vs regiunea Transilvania, in urma caruia vor fi selectionati cei mai buni 25 de sportivi din Nordul tarii la fiecare categorie de varsta, apoi regiunea Muntenia vs regiunea Dobrogea, de unde vor fi alesi cei mai buni 25 de sportivi din Sudul tarii. Aceste meciuri vor fi urmate de o alta intalnire, Selectionata A a Nordulului vs Selectionata A a Sudului si Selectionata B a Nordului vs Selectionata B a Sudului.

Copiii vor fi selectati pe baza unor criterii ce indeplinesc cerintelor rolurilor pozitionale, toate raportate la rigorile nivelului international. Criteriile sunt progresive, in functie de categoria de varsta, cu tinta finala de a genera un sportiv complet conform cerintelor echipei nationale de seniori. Toate acestea fac parte din Modelul de Dezvoltare pe termen lung al sportivului, model care este parte integranta a proiectului Tier 1.

„In urma acestor jocuri vor fi selectionati 35 de sportivi din fiecare categorie de varsta ce vor face parte dintr-un grup national. Acesti sportivi vor fi monitorizati lunar de catre preparatorii fizici regionali, selectorii regionali si staff-urile echipelor naționale desemnați de Departamentul tehnic al Federatiei Romane de Rugby. Aceasta monitorizare va avea loc prin mediul online printr-un sistem informatic pe care FRR il foloseste numit „Rugby Train” Ei vor avea programe individuale de pregatire fizica si dezvoltare a abilitatilor tehnice, conform rigorilor si cerintelor nivelului internațional. Aceste selecții regionale si naționale fac parte din proiectul „Ținta Tier 1″, proiect lansat de Federatia Romană de Rugby pentru a ridica nivelul rugby-ului juvenil și de tineret, totul pentru a alimenta echipa naționala de seniori cu sportivi care sa corespundă cerințelor și rigorilor nivelului internațional” a declarat Bogdan Muntean, antrenor federal.

Program selectie
U18
iunie-iulie selectie regionala
22-27 iulie selectie nationala – Baia Mare

U17
iunie-iulie selectie regionala
17-22 iulie selectie nationala – Baia Mare

U16
iunie-iulie selectie regionala
13-18 august selectie nationala – Baia Mare

U15
iunie-iulie selectie regionala
8-13 august selectie nationala – Baia Mare

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile