Finala inedita in Cupa Regelui: Steaua Bucuresti-CSM Bucuresti

Pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hatieganu s-au disputat semifinalele Cupei Regelui, partide in care Steaua Bucuresti s-a impus dramatic in fata detinatorilor trofeului, Stiinta Baia Mare, iar CSM Bucuresi a trecut de campioana en-titre, Timioara Saracens, tigrii calificandu-se in premiera in finala competitiei.

Prima semifinala, in ordine cronologica, le-a adus fata in fata pe Stiinta Baia Mare si Steaua Bucuresti, doua eterne protagoniste ale fazelor superioare in competitiile interne. Taniela Maravunwasawasa a dechis scorul din lovitura de pedeapsa, dar militarii au revenit cu eseul lui Damian Stratila profitand de superioritatea numerica, Holoia Feofaaki fiind trimis pe banca pedepselor. A urmat o serie de rasturnari de situatie,  iar la pauza Stiinta Baia Mare conducea cu 13-12.

La acest scor s-a ajuns cu baimarenii trecandu-si in cont un eseu de penalizare si o alta lovitura de pedeapsa concretizata in puncte de Taniela Maravunawasawasa, replica ros-albastrilor constand in eseul lui Viorel Lucaci, transformat de Tudor Boldor. Prima repriza a fost una echilibrata, dar si tensionata, alaturi de cei amintiti cartonase galbene mai fiind aratate jucatorilor Silviu Suciu, Sikuea Taliauli, respectiv Vlad Badalicescu si Robert Neagu.

Cu incercarea lui Mihai Lamboiu, transformata de Taniela Maravunawaswasa, zimbrii s-au desprins pentru ca apoi, dupa ce Ciprian Lucaci a vazut cartonasul rosu, scorul sa devina 28-18. Finalul a fost dramatic, caci cu toate schimbarile efectuate, si baimarenii au evoluat in 14 jucatori, dar acest raport de forte a suras militarilor care au intors soarta partidei si s-au impus cu 32-28, punctele decisive apartinand lui Ionel Melinte, eseu si Daniel Plai, transformare.

Desi se anunta un joc mult mai echilibrat, cel putin din perspectiva scorului, CSM Bucuresti a dispus cu rezltatul de 31-8 de campionii en-titre, Timisoara Saracens, continuand astfel acensiunea inceputa in sezonul trecut cand tigrii au cucerit Cupa Romaniei. Florin Vlaicu a marcat primele puncte al partidei dintr-o tentativa de tinta, dar banatenii au revenit cu eseul lui Eugen Capatana.

Avea sa fie singurul moment cu Timisoara Saracens la conducere pentru ca apoi, jucand pragmatic, trupa lui Eugen Apjok a concretizat oportunitatile avute. Florin Vlaicu a dus scorul la 12-5, pentru ca, pana la pauza si Samoa Luke sa se evidentieze din fata butului advers cu o lovitura de pedepsa reusita, rezultat dupa primele 40 de minute: Timisoara Saracens-CSM Bucuresti 8-12.

Repriza secunda a inceput cu Vasile Rus, respectiv Stelian Burcea pe banca pedepselor si cu CSM Bucuresti adunand puncte pe tabla de marcaj. Astfel Florin Vlaicu si-a continuat seria loviturilor de pedeapsa concretizate, iar scorul devenea 24-8, pentru ca in final sa vina si eseul tigrilor marcat de Davit Gigauri, intr-o repriza in care timisorenii au fost fara replica, niciun punct marcat.

In urma acestor rezultate, in finala locurilor 3-4 ale Cupei Regelui se vor intalni Stiinta Baia Mare si Timisoara Saracens in timp ce pentru trofeu se vor confrunta cele doua reprezentante ale Capitalei, Steaua Bucuresti si CSM Bucuresti. De altfel, ultima finala a unei competitii din primul esalon valoric disputata intre doua echipe din Bucuresti a fost in 2007 cand Steaua si Dinamo s-au intalnit atat pentru titlul de campioana, cat si pentru Cupa Romaniei.

Semifinale Cupa Regelui:
Stiinta Baia Mare-Steaua Bucuresti 28-32 (13-12)
Au marcat: Lamboiu-e, Balaban-e, Eseu de penalizare, Maravunawasawas-tr, 3lp respetiv Stratila-e, V.Lucaci-e, Melinte-2e,2lp, Boldor-tr, Plai-2tr

Timisoara Saracens-CSM Bucuresti 8-31 (8-12)
Au marcat: Capatana-e, Samoa-lp respectiv Gigauri-e, Vlaicu-tr,

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile