Florian Roșu, înaintea debutului pentru Stejari: „Am muncit foarte mult pentru acest moment”

România va întâlni mâine, Argentina, de la ora 21:00 (în direct pe TVR1) într-un meci test World Rugby. În partida ce va avea loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, își va face debutul pentru Stejari, Florian Roșu.

Jucătorul de linia a doua (192 cm și 105 kg) legitimat la CSM Știința Baia Mare a vorbit despre prima selecție și meciul împotriva Pumelor.

Felicitări pentru selecția în echipă. Cum ești?
Sunt fericit, onorat, dar și responsabilizat. Este o mândrie să fiu aici, mă bucur tare mult, am muncit foarte mult pentru acest moment și mă bucur că mi s-a dat această șansă. Într-un moment ca acesta dacă te uiți în urmă simți că toate sacrificiile pe care le-ai făcut au meritat din plin.

Este un debut de foc pentru tine…
Într-adevăr, este un meci mare. Recunosc că simt o presiune mai mare având în vedere că voi debuta. Sper să fac un meci bun și să nu am emoții foarte mari și chiar dacă vor fi, să fie constructive.

Cum a fost concurența pentru a prinde un loc în echipă?
Într-adevăr a fost o concurență puternică, mulți colegi joacă în Franța la echipe bune. Probabil am muncit mai mult, cred că au contat și evoluțiile pe care le-a avut în SuperLiga cu Baia Mare,

Ce înseamnă pentru tine să joci în fața unei echipe ca Argentina?
Cred că pentru noi toți înseamnă foarte mult să ai un astfel de adversar , este o experiență unică în viață. Va fi un meci frumos, dar și foarte greu. Argentina e o forță, anul trecut ne uitam cum învinge Noua Zeelandă și acum îi avem în față, ca adversari.

Cum te-ai integrat?
Foarte bine. Îi cunosc pe majoritatea băieților, am avut meciuri, am fost adversari, a fost totul foarte bine. Primele zile la lot au fost mai grele, antrenamentele sunt foarte puternice, intense, pe contact, noi am venit după două meciuri puternice pe finalul turului SuperLigii, cu Steaua și cu Timișoara, oboseala a fost destul de mare, însă încet încet ne-am intrat în ritmul de pregătire gândit de antrenori.

Ce așteptări avem de la meciul de mâine, cu Argentina?
Noi ne dorim să facem un meci buni, suntem motivați, încrezători. Știm că vor vrea să dea câte puncte pot pentru că e felul lor de a arăta că își respectă adversarul, însă trebuie să ne jucăm șansa și să  profităm de punctele noastre forte grămada, apoi molurile. Important este să luptăm până la final și să dăm totul pe teren.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile