Fostul mare jucător și antrenor, Ioan Teodorescu, s-a stins din viață la 85 de ani

Federația Română de Rugby își exprimă regretul față de dispariția uneia dintre marile personalități ale rugbyului românesc, Ioan Teodorescu. Jucător cu o carieră impresionantă, devenit apoi antrenor, întotdeauna aproape de Ovalul autohton, acesta s-a stins din viață la vârsta de 85 de ani.

Campion european cu Grivița Roșie în 1964, echipă cu care a cucerit de patru ori și titlul național în 1962, 1966, 1967 și 1970, Ioan Teodorescu este unul dintre numele reprezentative ale rugbyului romanesc. Născut la București pe 6 septembrie 1936, acesta a debutat în rugby la Clubul „Progresul Finanțe Bănci”, unde a jucat până în 1958. A mai evoluat pentru cluburile Constructorul (1958-1960), Știința București (1960-1962) și Grivita Roșie (1962-1970).

De asemenea, a făcut parte din echipa națională de tineret și apoi de seniori, cu care a participat la turneul din Belgia, în Cupa Păcii, și la cele din Franța și Italia. Postul de bază în echipă era aripă dreapta, dar a jucat și aripă stânga, chiar și in linia a treia. Centru a jucat în finala Cupei Campionilor Europeni, prima ediție, 1962, la București, pierdută de Grivița cu 3–11. A jucat în toate meciurile din a doua ediție a Cupei Campionilor Europeni, ediția 1964. Au fost victorii cu R.U. Casablanca (29–3), Viktoria Hanovra (17–6) și finala cu Stade Montois, când Grivița Roșie a câștigat cu 10–0, devenind campioană europeană. În ultimii ani a fost și președintele Asociației Columbofile Sector 6 București, deținând porumbei–voiajori cu recorduri de zbor de 800–1.000 km, care i-au adus medalii si cupe.

Federația Română de Rugby i-a apreciat meritele arătându-și recunoștința față de acesta, în 2017, la pauza meciului România – Georgia, câștigat de Stejari cu 8-7, Ioan Teodorescu a primit o plachetă de onoare, decernată de legendarul Viorel Morariu. „Rugby-ul m-a învățat și motivat că întotdeauna trebuie să reușești” spunea în interviul pe care l-a acordat atunci, site-ului FRR (se poate citi aici).

Cei care doresc să își ia un ultim rămas bun o pot face sâmbătă, 4 decembrie, la locuința sa din strada Funigeilor nr. 61, Prelungirea Ghencea sau duminică, 5 decembrie, la Biserica Vatra Luminoasă din str. Toni Bulandra.

Slujba de înmormântare va avea loc luni, 6 decembrie, ora 12:00, la Biserica Vatra Luminoasă.

Dumnezeu să-l odihnească!

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile