Gazdele s-au impus în toate meciurile din Grupa B

Astăzi s-au disputat toate cele trei meciuri în Grupa B, contând pentru etapa a VI-a a Ligii Naționale de Rugby, gazdele impunându-se în toate partidele. Mâine au loc în Grupa A, două din întâlnirile etapei și o restanță din runda a patra.

Primele două meciuri ale zilei au avut loc la București, unde CS Dinamo și CSA Steaua au câștigat în fața CSM Galați, respectiv RC Grivița UNEFS. Pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf, Dinamo și-a mai trecut în cont o victorie. Alb-roșii au început meciul în forță, punctând prima încercare în minutul 4, după care, până la pauză au reușit să mai culce de șapte ori balonul în terenul de țintă advers. Primul eseu al gălățenilor a fost reușit de Laurențiu Cocîrlă în minutul 28 și transformat de Onofrei. 56-7 a fost scorul pauzei. În partea secundă, gazdele au fost de neoprit, punctând eseu după eseu, cei care au închis tabela, printr-o încercarcare în ultimul minut de joc fiind oaspeții, 97-12, scor final. Au marcat pentru Dinamo: De-an Ackermann – 3 eseuri, Florian Ciocoiu, Leighton Van Vyk, Andrei Homiuc – 2 eseuri fiecare, Etienne Terblanche, Omar Baliashvili, Dylan Schwartz, Johan Van Heerden – un eseu fiecare, Jondre Williams – 8 transformări, Darren Baron – 4 transformări, Ovidiu Neagu – 1 transformare, 1 lovitură de pedeapsă, un dropgol, respectiv Laurențiu Cocîrlă și Ioniță Nistor – un eseu fiecare și Cristian Onofrei – o transformare, pentru Galați.

În Ghencea, începutul de meci a fost surprinzător, cu RC Grivița UNEFS deschizând scorul prin eseul lui Mircea Silviu, transformat de Alin Andrei, 7-0 în minutul 5. Steaua a reușit egalarea în minutul 9, prin încercarea lui Eseria Vueti, Taniela Maravunawasawasa transformând pentru 7-7. Au urmat minute frumoase de joc, cu oaspeții apărându-se foarte bine și închizând toate culoarele în fața acțiunilor din ce în ce mai periculoase ale adversarilor, care treptat încep să preia controlul jocului. De altfel, prima parte a întâlnirii a fost și cea mai echilibrată, 38-7, scorul pauzei. În partea secundă, Steaua a dominat jocul, marcând 11 eseuri, singurule puncte ale grivițenilor venind din lovitura de pedeapsă transformată de Ștefan Pătrașcu, 113-10, scor final. Au marcat pentru CSA Steaua: Eseria Vueti – trei eseuri, Vlăduț Popa – trei eseuri și 6 transformări, Ngoni Chibuwe – trei eseuri și 2 transformări, Tudor Butnariu, Hinckley Vaovasa – 2 eseuri fiecare, Florin Bărdașu, Tangimana Fonovai, Bartoloni – fiecare câte un eseu, Taniela Ratu Maravunawasawasa – un eseu și 5 transformări, Sorin Pândichi – o transformare, respectiv Silviu Mircea – un eseu, Alin Andrei – o transformare, Ștefan Pătrașcu – o lovitură de pedeapsă.

Cel mai echilibrat meci al zilei a avut loc la Năvodari, unde gazdele au învins cu 40-22, pe RC Bârlad, care rămâne în continuare fără victorie în această ediție a competiției. Întâlnirea de pe Stadionul Flacăra a început chiar cu un eseu, marcat în primul minut de Gabriel Paralește, 5-0 pentru gazde. Bârlădenii au forțat egalarea și după mai multe acțiuni în 22-ul advers, reușesc un prim eseu, prin Igor Orghianu, transformat de Eduard Crăescu și au trecut astfel la conducere pe tabela de marcaj, 7-5. În următorul sfert de oră ambele echipe și-au trecut în cont câteva acțiuni care le mai puteau aduce câteva puncte, însă cei care reușesc să concretizeze jocul bun sunt jucătorii lui Cornel Suciu și Virgil Năstase, care preiau întâi conducerea printr-o lovitură de pedeapsă transformată de Laurențiu Pocovnicu, 8-7, ca apoi să culce de două ori balonul în terenul de țintă advers, prin Andrei Ciubotariu și Ionuț Prodan, ultimul eseu transformat de Pocovnicu, 20-7, scorul pauzei. În partea secundă, Năvodari începe cu o nouă încercare, reușită de Marian Niță, transformată de Pocovnicu, 27-7. În minutul 46, gazdele rămân în 14 jucători după eliminarea temporară a lui Ionuț Spiridon, bârlădenii profitând repede de superioritatea numerică de pe teren și marcând un eseu, George Mătasă pătrunzând în forță până în terenul de țintă, Eduard Crăescu aducând și cele două puncte, 27-14. În următoarele minute ale jocului, fiecare echipă își mai adaugă puncte din lovituri de pedeapsă, 33-14, punctează Pocovnicu și Mădălin Mihalache, respectiv 33-17, prin punctele lui Crăescu. Cu 10 minute înainte de fluierul final, Bârlad reduce ecartul după încercarea lui Alexandru Brăileanu, 33-22, și odată cu eliminarea definitivă a lui Ionuț Spiridon aflat la al doilea cartonaș galben, meciul părea relansat. Năvodari închide însă partida cu un nou eseu, al lui Dumitru Papaiane, transformat de Mădălin Mihalache, 40-22.

Mâine, în Grupa A, au loc partidele dintre CSM Știința Baia Mare – CSM Suceava, Universitatea Cluj – CS Știința Petroșani (ora 17:00, TVR 3 și Rugby Tv) și CSU Alba Iulia cu RC Gura Humorului, restanța din etapa a IV-a.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile