Ghindele au ocupat locul cinci in prima etapa a Rugby Europe Sevens Women Trophy

Ghindele au ocupat locul cinci in prima etapa a Rugby Europe Sevens Women Trophy.

La Praga s-a disputat prima etapa din cadrul Rugby Europe Sevens Women Trophy, al doilea esalon valoric continental, unde echipa nationala feminina de rugby 7 a ocupat pozitia a cincea, care i-a adus trofeul Plate.

In prima zi a competitiei, Romania a evoluat in Grupa C , una extrem de echilibrata, trei echipe acumuland la final cate sapte puncte , astfel ca departajarea s-a facut pe baza punctaverajului, Ghindele, Suedia si Ungaria trecandu-si in cont cate o victorie. Debutul pentru fetele noastre a insemnat o victorie impotriva Ungariei, iar apoi am invins Moldova cu doua eseuri spectaculoase ale Alinei Dinca. A urmat partida cu Suedia in care am condus la pauza cu 7-0, dupa o alta incercare reusita de Alina Dinca, care a facut o cursa de aproximativ 70 de metri, dar in repriza secunda scandinavele au revenit si la ultima faza de joc au marcat eseul victoriei.

Suedia a castigat Grupa C, iar Romania s-a clasat pe pozitia secunda devansand Ungaria. Adversara din sferturile de finala a fost Germania, in fata careia am cedat cu 22-0, astfel ca parcursul Ghindelor a continuat in lupta pentru trofeul Plate. In semifinale locurilor 5-8, am intalnit Cehia, reprezentatnta gazdelor, intr-o partida solicitanta succesul fiind asigurat de eseul pe care l-a marcat Alina Dinita inca din primele minute.

Meciul decisiv pentru pozitia a cincea, a fost o disputa intre Romania si Elvetia pe care am invins-o cu 19-5, doua curse in stilul caracteristic ale Alinei Dinca lasand fara replica defensiva adversa, pe fondul unui joc de calitate, dominat cu autoritate de echipa noastra nationala care a avut urmatoarea componenta: Irina Hirjete (Universitatea Cluj), Alina Dinita (Universitatea Cluj), Madalina Radu (Universitatea Cluj), Monica Rusu (Universitatea Cluj), Veronica Matei (Universitatea Cluj), Gabriela Lepciuc (Politehnica Iasi), Roxana Anghel (Politehnica Iasi), Anca Hau (Universitatea Cluj, Bianca Crisan (Universitatea Cluj), Roxana Ilies (Universitatea Cluj), Ana-Maria Sandu(Politehnica Iasi), Alina Dinca (Universitatea Cluj). Antrenor :Claudiu Dumitru, Manager: Sabin Vasilescu.

Prima pozitie in clasamentul general al etapei de la Praga a revenit Suediei care in finala a trecut de Scotia cu rezultatul de 34-15, medaliile de bronz revenind Poloniei invingatoare cu 12-5 in fata Germaniei.

Clasament general Rugby Europe Sevens Women Trophy dupa prima etapa:
1.Suedia-20p
2.Scotia-18p
3.Polonia-16p
4.Germania-14p
5.Romania-12p
6.Elvetia-10p
7.Ungaria-8p
8.Cehia-6p
9.Moldova-4p
10.Israel-3p
11.Norvegia-2p
12.Danemarca-1p

 

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile