Ghindele vor juca la Ostrava in prima etapa din Rugby Europe Women’s Sevens Trophy

Ghindele participa la prima etapa a Rugby Europe Sevens Women Trophy.

Echipa nationala feminina de rugby 7, Ghindele, isi va incepe parcursul din editia 2017 a Rugby Europe Women’s Sevens Trophy la Ostrava acolo unde sambata si duminica, 10 si 11 iunie, sunt programate sa se dispute partidele din prima etapa al celui de-al doilea esalon continental.

Ghindele pornesc la drum pentru a cincea oara in cadrul esalonului secund european al rugbyului in 7, in actualul format, dupa cea mai buna clasare obtinuta in 2014 la Bergen, locul 3, fetele noastre aflate sub comanda antrenorului Neculai Tarcan incercand sa revina in frunte, dar si cu intentia de a forma o echipa care in viitor sa lupte cu sanse reale la promovarea in elita.

Anul trecut desi am facut jocuri bune, atat in etapa de la Praga, cat si in cea disputata la Esztergom am ratat calificarea in semifinalele locurilor 1-4 in fata aceluiasi adversar, Germania , iar pozitia din clasament nu reflecta adevarata valoare a unei echipe care a condus Scotia, insa accidentarea Alinei Dinita a contat mult in bilantul general.

Fata de editia trecuta in lotul Ghindelor au ramas capitanul Irina Hirjete, Alina Dinca desemnata jucatoarea anului 2016, Gabriela Lepciuc, Monica Rusu si Ana-Maria Sandu, alaturi de acestea antrenorul Neculai Tarcan mizand pe tineretea si dorinta de afirmare a unor nume precum Maria Atomi, Loredana Juncanariu, din echipa de junioare CSM Pascani, Georgiana Gabor sau Andreea Gaita ori pe experinta Emiliei Vizitiu.

Sambata in prima zi a compeitiei Romania va face parte din Grupa B alaturi de Cehia, Letonia si Ucraina, adversare dificile, mai ales fetele din Ucraina in fata carora am jucat de trei ori in anii antriori si nu am reusit sa ne impunem niciodata. Cehia am invis-o la mare lupta, de doua ori anul trecut in timp ce cu Letonia am jucat ultima data in 2012 si ne-am impus fara emotii.

Lotul Ghindelor arata astfel:
CS Agronomia Bucuresti: Irina Hirjete,Simona Ungureanu  
CSU Cluj: Monica Rusu, Alina Dinca
CSM Pascani: Loredana Elena Juncanariu
CS Politehnica Iasi: Maria Atomi,Gabriela  Lepciuc,Emilia Vizitiu,Ana-Maria Sandu,Georgiana Gabor, Gabriela Buciumanu, Andreea Gaita.
Staff: Antrenori: Neculai Tarcan si Dan Tufaru, Preparator fizic: Adina Dreve, Doctor: Marius Todosi, Manager: Dan Tufaru

Programul partidelor de sambata 10 iunie este urmatorul:
Romania-Cehia (ora 12:50)
Romania-Letonia (ora 15:13)
Romania-Ucraina (ora 17:58)

Foto: Luigi Padureanu
Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile