Haiducii joacă ultimul meci acasă din Cupa Europeana a Națiunilor cu Ucraina

Moldova.
Moldova.

Naționala de rugby a Moldovei – Haiducii – joacă sâmbătă cu Ucraina – ultimul meci acasă din ediția 2012 – 2014 a Cupei Europei pe Națiuni.

Victoria cu bonus ofensiv – prin marcarea a cel puțin patru încercări – este obligatorie pentru ca Haiducii să păstreze o șansă de câștigare a grupei 1B, care înseamnă nu doar calificarea în grupa 1A, alături de Georgia, România și Rusia, dar și posibilitatea calificării la Cupa Mondială de rugby din Anglia din 2015.

Haiducii sunt extrem de motivați și știu că pot învinge Ucraina. Au făcut-o deja cu un an în urmă la Odesa când au câștigat cu 38 – 18, marcând atunci șase încercări și obținând punctul de bonus ofensiv.

În lot sunt prezenți jucători care evoluează în Moldova, România, Rusia, precum și unul din Franța, aripa Andrei Olari, și unul în Anglia, mijlocașul la deschidere, Craig Felston, ai cărui bunici au emigrat la începutul secolului trecut de la Tighina, și ca atare acest lucru îi dă dreptul să ecolueze sub culorile Moldovei.

Pentru acest meci, Haiducii vor fi privați de aportul celui mai bun jucător al lor, pilierul Vadim Cobîlaș, reținut de echipa sa de club, Sale Sharks din Anglia, care joacă un meci decisiv pentru calificarea în semifinalele play-off împotriva echipei Harlequins.

Vadim, care a jucat săptămâna trecută în meciul câștigat în deplasare împotriva Poloniei (21 – 12), va reveni pentru ultimul meci cu Cehia pe 26 aprilie.

Absent va fi și taloneurul Dmitri Arhip, de la echipa galeză Swansea Ospreys, care este accidentat.

Punctul forte al echipei naționale îl reprezintă pachetul de înaintași unde se remarcă numărul opt, Oleg Prepeliță, care evoluează la campioana Rusiei, Krasnîi Yar.

Oleg spune că e regretabil faptul că acest ultimul meci pe teren propriu nu se joacă pe cel mai mare stadion din Chișinău.
“Am încercat să jucăm pe un teren mai bun, cum e Zimbru, dar nu s-a putut din cauză că sunt prețuri foarte mari puse de cei de la Zimbru dar cred că vom face un spectacol foarte frumos pe Arena Dinamo din Capitală”, mi-a declarat optarul Haiducilor.

Dacă înving Ucraina cu bonus ofensiv, Haiducii vor egala Germania la numărul de puncte în clasament. În caz că și Moldova și Germania înving Cehia respectiv Suedia în ultima etapă cu bonus ofensiv, atunci, la egalitate de puncte și de număr de victorii se califică Germania care are o diferență între punctele marcate și cele primite mai mare.

Dar Oleg Prepeliță spune că Haiducii nu sunt interesați de asta și lansează o invitație:
“Pe noi ne interesează doar victoria în meciul direct cu Ucraina. Vreau să trimit o invitație tuturor, să vină la rugby, să privească, să fie alături de noi. Îi așteptăm!”r

Meciul Republica Moldova – Ucraina se desfășoară pe Arena Dinamo din Chișinău, cu începere de la ora 16.

Petru Clej

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile