A inceput Americas Rugby Championship editia 2017

In cadrul competitiei Americas Rugby Championship editia 2017 s-au disputat partidele din prima etapa, una in care Statele Unite au invins greu pe Uruguay, Brazilia a trecut de Chile, iar Argentina XV s-a impus in Canada.

Uruguay a inceput in forta pe Toyota Field din San Antonio si Los Teros  conduceau cu 10-3 pe Statele Unite in minutul 16, dar pana la pauza vulturii lui John Mitchell au revenit  si primele 40 de minute s-au incheiat cu avantajul acestora, rezultat 16-13. Dupa reluare scenariul s-a repetat si tot sud-americanii s-au aflat in avantaj, pentru ca apoi eseul lui Blaine Scully si tentativele de tinta concretizate de AJ McGinty sa asigure victoria Statelor Unite cu 29-23.

Viitoarea adversara a Stejarilor, Canada a debutat in competitie pe Westhills Stadium din Langford, unde nu a reusit sa marcheze decat din doua lovituri de pedeapsa, autor Gordon McRorie in fata Argentinei XV. In aceste conditii, in ciuda terenului greu, pumele s-au impus  cu 20-6, Santiago Medrano si Segundo Tuculet izbutind sa bata in doua randuri defensiva frunzei de artar.

La Sao Paulo pe Pacaembu Stadium, Brazilia, una dintre surprizele editiei inaugurale de anul trecut a castigat gratie punctelor marcate in repriza secunda partida cu Chile, rezultat 17-3, dupa ce la pauza a fost egalitate, 3-3. Matheus Cruz  si Felipe Sancery au marcat eseurile invingatorilor, Matias Nordenflycht fiind autorul punctelor chilienilor.

Americas Rugby Championship-Etapa 1:
Brazilia-Chile 17-3
Au marcat: Cruz-e,Sacery-e,Duque-2tr,lp respectiv Nordeflycht-lp

Statele Unite-Uruguay 29-23
Au marcat: Campbell-e,Scully-e,Cima-tr,3lp, McGinty-tr,2lp respectiv Gattas-e,Nieto-e,Albanell-2tr,3lp

Canada-Argentina XV 6-20
Au marcat: McRorie-2lp respectiv Medrano-e,Tuculet-e,Miotti-2tr,2lp

Clasament:
1.Brazilia-4p(+14),
2.Argentina XV-4p(+14),
3.Statele Unite-4p(+6),
4.Uruguay-1p(-6),
5.Canada-0p(-14),
6.Chile-0p(-14)

FOTO: americasrugbynews.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile