Internationalul moldovean Craig Felston va juca la Domont in Federale 2

Craig Felston.
Craig Felston.

Mijlocașul la deschidere Craig Felston, care joacă pentru naționala Republicii Moldova a semnat un contract cu Stade Domontois, echipă din Federale 2 – nivelul 4 al campionatului Franței.

“Am avut oferte de la unele cluburi din Regatul Unit, unele chiar mari. Dar nu am putut refuza să joc în Franța, asta e un vis al meu din adolescență. Consider că la 21 de ani pot face acest pas și să-mi încep cariera într-un mediu propice și un club pe măsură”, explică Craig decizia sa de a alege acest club.

Domont este o mică localitate de 15000 de locuitori la 20km nord de Paris. Aici a jucat în sezonul 2009 – 2010 internaționalul român Gabi Brezoianu, iar înainte de el au evoluat aici Remus Lungu și Vasile Mărișcariu, pe vremea c#nd clubul era în Federale 1 – nivelul 3.

În lotul Stade Domontois mai sunt la ora actuală trei georgieni, iar unul dintre antrenori este și el georgian.

“Știu că nivelul echipelor variază dramatic în Franța, în ceea privește metodele de antrenament și salarizarea. Cred însă că Stade Domont îmi oferă un pachet bun pe ansamblu, inclusiv sesiuni de antrenament care sunt extrem de importante pentru dezvoltare individuală ca și pentru echipă”, spune Craig.

Bunicii lui Craig au emigrat în Marea Britanie la începutul secolului trecut de la Tighina și de aceea el a ales să joace pentru Republica Moldova.

Haiducii, cum sunt numiți jucătorii acestei echipe naționale, evoluează în grupa 1B a Cupei Europei pe Națiuni, alături de Belgia, Ucraina, Polonia, Suedia și Olanda și sunt favoriți pentru promovarea în grupa 1A alături de România în noul sezon care începe în toamnă.

Dar îi va permite Stade Domont lui Craig să se alăture Haiducilor pentru meciurile internaționale?

“Aceasta este o decizie care va fi luată pentru fiecare joc în parte și eu voi face tot posibil ca să împac ambele echipe. Practic, clubul sprijină aspirațiile mele internaționale și eu sper să disput cât mai multe teste, dacă voi fi selecționat”, mai spune Craig, care a jucat până acum cinci meciuri în naționala Republicii Moldova.

Petru Clej

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile