INTERVIU ADEVARUL | Mihaita Lazar, campion al Frantei cu echipa Castres: „Reprezinta un capitol special din viata mea”

Sambata, 2 iunie, Castres Olympique a devenit campioana Frantei dupa ce a invins in finala TOP 14, pe Montpellier, 29-13. In echipa care a ridicat trofeul s-au aflat si doi romani, pilierii Mihaita Lazar si Tudor Stroe, un alt fost mare international, Adrian Lungu facand parte din staff-ul administrativ al clubului. Ziarul Adevarul a publicat un interviu cu Stejarul Mihaita Lazar, pentru a doua oara campion al Frantei cu Catres. Acesta vorbeste despre cum a trait meciul de pe Stade de France, intalnirea cu presedintele Frantei, Emmanuel Macron si pasiunea lui pentru rugby.

Atât în 2013, cât şi acum aţi învins două echipe ce erau favorite, Toulon şi respectiv Montpellier. Cum aţi reuşit să schimbaţi soarta a două finale cu alte favorite?
Atât în 2013 cât şi anul acesta am plecat într-adevăr cu şansa a doua deoarece am avut în faţă echipe puternice aşa că presiunea a fost mai mare de partea lor. Într-o finală totul este foarte diferit dăruirea este la cote maxime iar cine rezistă mai bine la presiune va ieşi învingător, colegii meu s-au descurcat foarte bine la acest capitol iar asta s-a văzut pe tot parcursul meciului. Am muncit mult pentru acest succes şi până la urmă munca noastră a dat rezultate.

Jucaţi de 6 ani la Castres. Cum este experienţa de la Castres până acum?
De când am ajuns la echipă pot spune că am cunoscut adevăratul profesionalism, viaţă de sportiv înseamnă multă muncă pe care nu simţi că o faci totul vine de la sine când faci cu plăcere ceva, experienţa de până acum nu se poate descrie în câteva cuvinte , sunt multe de spus a fost că un carousel în 2013 am ieşit campioni, în 2014 am jucat finala şi am pierdut-o iar în 2015 era să retrogradăm , vă daţi seama că am trecut de-a lungul anilor de la extaz la agonie că în acest an să reuşim acest rezultat, e drept că de-a lungul timpului s-au schimbat şi antrenorii dar până acum este extraordinar ce am trăit în acest loc. Pentru mine aventura la Castres ia sfârşit anul acesta, dar îmi voi aminti cu drag tot ce am trăit.

Cum a fost întâlnirea cu preşedintele Macron?
Preşedintele Franţei este prezent cam la toate finalele de campionat de la diferite sporturi aşa că a fost o întâlnire oarecum normală pentru el, iar pentru mine o ocazie de întâlni o personalitate dintr-un alt domeniu. Ne-a felicitat şi ne-a urat succes pe mai departe, îndemnându-ne totodată să profităm de aceste momente ceea ce am şi făcut (Râde)

Cum vedeţi viitorul rugby-ului românesc?
În primul rând vreau să spun că sper că apelul făcut de Federaţia Română de rugby să primească un răspuns cel putin mai îngăduitor dacă nu chiar o achitare. Într-adevăr neparticiparea nostra la Cupa Mondială ar însemna o lovitură grea pantru rgby-ul românesc dar îmi doresc din suflet că dacă vom fi nevoiţi să o luăm de la capăt să renaştem şi să fim mai puternici, mai bine organizaţi şi mai profesionişti în tot ceea ce vom întreprinde de acum înainte pentru a evita pe viitor o situaţie asemănătoare. Rugby-ul românesc nu va muri, el va continua să dea jucători talentaţi pentru că avem potenţial.

Interviul integral il puteti citi aici:

FOTO: Castres Olympique Officiel Facebook

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile