Italia a fost aproape de a da lovitura pe Stade de France

Italia a fost aproape de a da lovitura pe Stade de France.

In prima partida cu Guy Noves pe banca tehnica, Franta a fost nevoita sa se intrebuinteze serios pentru a obtine victoria in fata Italiei la debutul in editia 2016 a Six Nations, lovitura de pedeapsa a lui Plisson din minutul 75 fiind cea care a decis rezultatul final, 23-21 in favoarea cocosilor galici.

Inca din startul partidei elevii lui Jacques Brunel au demonstrat ca s-au deplasat la Paris cu gandul de a lupta de la egal cu Les Bleus, prima oportunitatea de a marca aducand deschiderea scorului prin dropgolul lui Carlo Canna, in minutul 7.

Replica francezilor nu a intarziat si la prima selectie pentru Franta, jucatorul remarcat in turneele de rugby 7, Virimi Vakatawa a inscris un eseu la colt a carui transformare a irosit-o Sebastien Bezy, mijlocasul la gramada care avea sa mai rateze si alte trei tentative de tinta.

Astfel Italia a revenit la conducere dupa eseul marcat de Sergio Parisse, dupa un mol de margine, la pauza insa cocosii galici au intrat in avantaj gratie unei lovituri de pedeapsa jucate inteligent la mana, finalizator in terenul de tinta fiind Damien Chouly.

In primele sase minute dupa reluare Carlo Canna a fost de neoprit si mijlocasul la deschidere al italianilor si-a trecut in cont un eseu, respectiv cate o transformare si o lovitura de pedeapsa, iar Franta se vedea condusa cu rezultatul de 18-10.

Incercarea lui Hugo Bonneval, transformata de Jules Plisson i-a redus in joc pe Les Bleus, pentru ca acelasi Jules Plisson sa intoarca rezultatul in minutul 68 din lovitura de pedeapsa. Italia insa a continuat sa spere si Kelly Haimona a facut ca tabela sa indice 20-21 dupa o penalitate in urma unui mol prabusit.

Azzurri nu au reusit sa reziste pana la final si Jules Plisson a adus Frantei o prima victorie in acesta editie a Six Nations, precum si trofeul Giuseppe Garibaldi pe care cele doua natiuni si-l disputa din anul 2007.

O mentiune speciala o merita jucatorul italienilor Carlo Canna, fost la Fiamme Oro, in prezent component la francizei Zebre, care la cea de-a opta selectie a reusit sa inscrie din toate procedeele posibile, adica eseu, transformare, lovitura de pedeapsa si dropgol.

In urmatoarea etapa Italia va primi la Roma vizita Angliei, iar Franta va evolua tot pe propriul teren in compania Iralndei.

Six Nations, Stade de France, Paris :Franta-Italia 23-21 (10-8)

Au marcat: Vakatawa-e,Chouly-e,Bonneval-e,Plisson-tr,2lp respectiv Canna-e,tr,lp,dg, Parisse-e, Haimona-lp

Franta: 15 Maxime Médard, 14 Hugo Bonneval, 13 Gaël Fickou, 12 Jonathan Danty, 11 Virimi Vakatawa, 10 Jules Plisson, 9 Sébastien Bezy, 8 Louis Picamoles, 7 Damien Chouly, 6 Wenceslas Lauret, 5 Yoann Maestri, 4 Paul Jedrasiak, 3 Rabah Slimani, 2 Guilhem Guirado (c), 1 Eddy Ben Arous

Rezerve: 16 Camille Chat, 17 Uini Atonio, 18 Jefferson Poirot, 19 Alexandre Flanquart, 20 Yacouba Camara, 21 Maxime Machenaud, 22 Jean-Marc Doussain, 23 Maxime Mermoz

Italia: 15 David Odiete, 14 Leonardo Sarto, 13 Michele Campagnaro, 12 Gonzalo Garcia, 11 Mattia Bellini, 10 Carlo Canna, 9 EdoardoGori, 8 Sergio Parisse (c), 7 Alessandro Zanni, 6 Francesco Minto, 5 Marco Fuser, 4 George Fabio Biagi, 3 Lorenzo Cittadini, 2 OrnelGega, 1 Andrea Lovotti

Rezerve: 16 Davide Giazzon, 17 Matteo Zanusso, 18 Martin Castrogiovanni, 19 Valerio Bernabo, 20 Andries van Schalkwyk, 21 Guglielmo Palazzani, 22 Kelly Haimona, 23 Luke McLean

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile