Italianul Claudio Blessano va conduce la centrul meciul Belgia – Romania

In penultima etapa a editiei 2017 din competitia Rugby Europe Championship, criteriu de calificare la Cupa Mondiala din 2019, Romania va intalni la Bruxelles, Belgia, o partida care va fi condusa de o brigada de arbitri din Italia cu Claudio Blessano la centru, ajutat de conationalii sai Stefano Bolzonella si Francis Giacomini.
 
Claudio Blessano s-a nascut pe 19 mai 1980 si este originar din Treviso, un arbitru in a carui carte de vizita se afla dispute conduse in Campionato Eccelenza, Liga Celtica, AMLIN Challenge Cup, dar si in partide test. Debutul sau in arbitraj s-a consemnat in 2005 la o partida de juniori, categoria de varsta U15 dintre Mogliano si Tarvisium.
 
In 2012 a fost desemnat pentru prima data sa conduca la centru o partida test, Letonia-Lituania, an in care apoi a impartit dreptatea in derbyul Cupei Europene a Natiunilor Divizia 1B dintre Moldova si Germania. Doi ani mai tarziu Claudio Blessano si-a inceput activitatea in partide din Challenge Cup, la o disputa London Irish-Lusitanos XV.
 
Arbitrul italian a fost prezent in 2013 la IRB Nations Cup, in prezent World Rugby Nations Cup, cand a fost desemnat sa oficieze la centru in partidele Argentina Jaguars-Rusia, respectiv Romania-Argentina Jaguars pe care echipa noastra nationala a castigat-o cu categoricul rezultat de 30-8, Stejarii castigand apoi si trofeului competitiei.
 
In fosta Cupa Europeana a Natiunilor, Claudio Blessano a condus la centru ultima intalnire dintre Romania si Belgia, care a avut loc la Constanta in 2014 si a revenit Stejarilor cu rezultatul de 29-10, iar ca asistent a participat la doua partide ale Lupilor Bucuresti in Challnege Cup, ambele disputate pe propriul teren impotriva echipelor Worcester Warriors in 2011 respectiv Newport Dragons in 2014.

Articol scris de Marius Raczek

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile