La Bucuresti, pe 17 si 18 septembrie, va avea loc Campionatul European de U18 Sevens

La Bucuresti, pe 17 si 18 septembrie, va avea loc Campionatul European de U18 Sevens.

Timp de doua zile, pe 17 si 18 septembrie, la Bucuresti, pe Stadionul National “Arcul de Triumf” va avea loc Campionatul European de U18, rugby in 7. La aceasta competitie organizata de catre Federatia Romana de Rugby in colaborare cu Rugby Europe, vor participa 12 echipe: Franta, Portugalia, Irlanda, Romania, Germania, Rusia, Polonia, Italia, Israel, Moldova, Luxemburg si Spania.

“Ne onoreaza organizarea acestei competitii care vine ca o recunoastere a valorii rugbyului romanesc. Este important pentru tinerii jucatori romani sa joace in fieful rugbyului autohton, pe Stadionul “Arcul de Triumf” pentru ca ei vor fi generatia de maine, urmasii Stejarilor. In plus, acest Campionat European ne ofera prilejul de a vedea la lucru marile natiuni, Franta, Irlanda, Italia. Cred ca este important pentru sportul romanesc sa aducem cat mai multe astfel de competitii in tara, sa obtinem rezultate care reflecta situatia curenta a nivelului la care ne aflam si este un test important pentru toata lumea. Le urez succes tuturor tarilor participante si sper ca Stejareii sa reuseasca meciuri bune la acest turneu”, a declarat Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

Cele 12 echipe sunt impartite in trei grupe: Franta, Rusia, Polonia si Spania (Grupa A), Portugalia, Germania, Italia si Luxemburg (Grupa B) si Irlanda, Romania, Israel si Moldova (Grupa C). Sambata, vor avea loc meciurile din Grupe, cu incepere de la ora 10:30, iar duminica, de la ora 10:00 vor avea loc meciurile de clasament.

“Am avut o perioada buna de pregatire, baietii au muncit foarte mult si isi doresc sa aiba o evolutie cat mai buna, cu atat mai mult cu cat joaca acasa. Cred ca atuul echipei Romaniei este forta grupului. Cat despre grupa din care facem parte, Irlanda va fi cel mai puternic adversar, insa nu trebuie sa ignoram nici Moldova. Doresc sa obtinem doua victorii in grupa si sa castigam primul meci din  ziua a doua”, a declarat Alexandru Lupu, antrenorul echipei.

Lotul Romaniei U18: Andrei Pasalan (CT Dinicu Golescu), Codrin Bercu (CNE CSS2 Baia Mare),Paul Herman (CNE Baia Mare), George Ciorbac (LPS Constanta), Razvan Belehuz (CSS Barlad), Cristian Andi Radu (CS Dinamo), Razvan Enache (CNAV), Petru Azoitei (CSS Barlad), Vlad Bocanet (CNE Baia Mare), Ionut Vatafu (LPS Constanta), Malauta Andrei (CNAV), Alexandru Tudose (Pitesti), Marius Chiriac (CNAV), Sebastian Ionescu (SCM Timisoara),Alexandru Cosmin Iliuta (CSS Barlad), Marius Ioana (CSS Steaua)

La Campionatul European U18 Sevens intrarea este libera.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile