Modificari in clasamentul IRB dupa partidele din Six Nations si CEN

IRB.
IRB.

Trei etape s-au disputat deja in Six Nations si Cupa Europeana a Natiunilor in acest an, partide ale caror rezultate au adus cateva modificari in clasamentul IRB.

Astfel, cea mai spectaculoasa cadere este cea a Frantei, care a ajuns pe locul sapte, cea mai slaba clasare a cocosilor galici de la introducerea in 2003 a clasamentului IRB, dupa infrangerea la scor suferita la Cardiff in fata Tarii Galilor cu rezultatul de 27-6.

De caderea Frantei au profitat Irlanda si invingatorii cocosilor galici, Tara Galilor, fiecare urcand cate o pozitie, verzii ocupand treapta a cincea iar penele de stut pe cea de-a sasea, ambele avand cate doua succese in actuala editie a Six Nations.

Diferentele sunt insa infime, doar pozitia Angliei, care este pozitionata a patra pare mai greu de ajuns, totusi in urmatoarele etape ale competitiei etalon a emisferei de nord se pot intampla multe mai ales ca in acest sezon asistam la una dintre cele mai echilibrate editii, Anglia, Franta, Irlanda si Tara Galilor avand in egala masura sansa de a cuceri trofeul.

Ramanand la Six Nations, Italia a pierdut si ea o pozitie, coborand pe locul 14 fiind devansata de Japonia, azzurri platind tribut celor trei infrangeri, ultima venind chiar la Roma in fata Scotiei, insucces care mai mult ca sigur le va aduce nedoritul trofeu lingura de lemn.

Cum Georgia si Romania merg cap la cap in Cupa Europeana a Natiunilor cele doua nu au schimbat vechile pozitionari in clasamentul IRB, Lelos fiind pe treapta a 16-a, Stejarii o pozitie mai jos, in urma lor pe locul 19 clasandu-se Rusia.

In schimb, infrangerea Spaniei in partidele cu Rusia si Romania i-a coborat pe iberici pe locul 22 fiind devansati de Portugalia care in ultima etapa a reusit o victorie importanta in lupta pentru evitarea retrogradarii din CEN, Os Lobos impunandu-se la Bruxelles in fata Belgiei.

Cu aceasta infrangere, Belgia, viitoarea adversara a Stejarilor din data de 8 martie, a pierdut o pozitie ajungand pe treapta a 29-a, diavolii negri fiind devansati de Moldova care inca mai spera la participarea in recalificarile pentru Cupa Mondiala.

La varf in clasamentul IRB continua sa conduca Noua Zeelanda urmata de Africa de Sud si Australia.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile